Nedjelja, 24 rujna, 2023

Njemački Bild: Zašto ruski zvaničnici iz Moskve lete za Ural i Sibir, lokacije gdje su podzemna skloništa

Autor:Bild.de

Preporučeno

U uralskoj regiji Rusija ima bunkere i velika skloništa predviđene za vladine dužnosnike. Ta skloništa pružaju zaštitu do najrazornijih oružja, pa i nuklearnog zračenja.

U Rusiji se, barem tako tvrde zapadni mediji, dešavaju neke zabrinjavajuće stvari.

Naime, njemački Bild piše o vrlo neobičnim aktivnostima u ruskom zračnom prostoru, prenosi Jutarnji list. Navodno je u toku iznenadna evakuacije utjecajnih i imućnih Rusa iz Moskve i pojedinih drugih velikih gradova. Najmanje tri aviona ruskih oligarha odletjela su u srijedu s moskovskog aerodroma Vnukovo te sletjeli u Dubai, a web stranica Flightradar zabilježila ih je u preletu preko Irana.

Upravo se čita:  Počeo rat Armenije i Azerbejdžana u Nagorno – Karabahu

Istovremeno, iz nepoznatog razloga neko je (čini se ruska vlada) organizirala letove prema Uralu i Sibiru (Ufa, Novosibirsk, Tjumenj). U uralskoj regiji Rusija ima bunkere i velika skloništa predviđene za vladine dužnosnike. Ta skloništa pružaju zaštitu do najrazornijih oružja, pa i nuklearnog zračenja. U Bildu naglašavaju kako je u ovom trenutku nejasno zbog čega visoki ruski dužnosnici napuštaju glavni grad Rusije. Moguće je, špekulira Bild, da se radi o pokušaju Rusa da zbune te tako uznemire Zapad.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo