Petak, 1 ožujka, 2024

Njemački pilot snimio slijetanje na sarajevski aerodrom kroz maglu: “Imali smo sreće”

Preporučeno

Kako automatsko slijetanje nije moguće zbog ograničene opreme na aerodromu, moramo vidjeti pistu ili barem prilazna svjetla na 200 stopa iznad zemlje što je tzv. CAT1 minimum. Imali smo sreće da smo uočili svijetla tačno na 230 stopa

Njemački pilot iz aviokompanije Lufthansa, na svom Instagram profilu Skywise747 objavio je novi snimak slijetanje aviona na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Pilot imena Sebastijan svakodnevno dijeli snimke slijetanja na aerodrome širom svijeta. Na snimku se vidi gusta magla iznad Sarajeva.

– Ovo je zimska verzija slijetanja u Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Okruženo planinama, u kotlini je česta magla. Kako automatsko slijetanje nije moguće zbog ograničene opreme na aerodromu, moramo vidjeti pistu ili barem prilazna svjetla na 200 stopa iznad zemlje što je tzv. CAT1 minimum. Imali smo sreće da smo uočili svijetla tačno na 230 stopa. Ubrzo nakon toga magla je ponovo postala gušća tako da smo bili posljednji slet u danu, kazao je Sebastijan.

Upravo se čita:  Znate li da stjuardese pri polijetanju sjede na rukama: Razlog je zastrašujući

Naveo je i da je imao veliku pomoć od Jasmina Lokmića iz Sarajevskog tornja koji mu je slao informacije o vremenu prije i tokom leta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sebastian (@skywise747)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas