Srijeda, 24 travnja, 2024

Ovako to radi policija: Pretukli pljačkaša, pa u Photoshopu izbrisali modrice

Preporučeno

Grčki tužilac naredio je da se istraži je li policija retuširala i ako jeste, zbog čega, fotografije pretučenih pljačkaša. Muškarci stari između 20 i 25 godina su lišeni slobode u petak. Policija je njihove fotografije objavila za vikend, a neke modrice i ozljede koje su imali na licu su “nestale”.

Grcka-policija-Photoshop

Nikolaos Romanos (20) na fotografiji koju su objavili grčki mediji ima ozljedu oka i ispod njega veliku masnicu. Na fotografiji koju je objavila policija masnice gotovo i nema.
Na drugoj je fotografiji Andreas Bourzoukos (24) koji ima masnice ispod očiju. Na policijskoj fotografiji masnice su “nestale”. Ministar za javni mir kaže kako je photoshop korišten ali samo zato da bi građani mogli prepoznati pljačkaše. Kaže i da su ozljede nastale prilikom hapšenja dok su se razbojnici opirali policajcima, a ne u pritvoru kao što to tvrde porodice pljačkaša.

– Policija mojeg sina i druge uhapšene nije tretirala kao neke druge prekršitelje zakona nego s posebnom mržnjom jer su anarhisti – rekla je majka jednog od privedenih.
Policija je uhvatila četvoricu dok su pokušavali opljačkati banku u gradu Kozani, piše Daily Mail, prenosi 24sata.

 

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Predsjedništvo BiH bez konsenzusa o prijemu Kosova u Vijeće Evrope

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine nije danas postiglo konsenzus o stavu u vezi s apliciranjem Kosova za članstvo u Vijeće...

Još vijesti za vas