Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Petrol: Federalni inspektori nisu utvrdili nepravilnosti u našoj kompaniji

Preporučeno

Poručuju da objavljene informacije apsolutno nisu tačne te da čine ogromnu štetu ugledu kompanije Petrol BH Oil Company d.o.o.

Kompanija Petrol BH Oil Company d.o.o. je navedena u spisku privrednih subjekata u Federaciji BiH kod kojih su utvrđene nepravilnosti u primjeni Odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

Upravo se čita:  Bingo Petrol otvorio još jednu benzinsku pumpu, prvu izvan TK

Iz Petrol BH navode da su u navedenom periodu bili predmet kontrole u dva slučaja, gdje nisu utvrđene nepravilnosti. Ova reakcija stiže nakon što su mediji jučer objavili izvještaj Federalne uprave za inspekcijske poslove.

“Prekršajni nalozi nisu isporučeni, a čak i da jesu do pravosnažne presude se niko ne može smatrati krivim. Posebnu pažnju obraćamo na ovaj segment poslovanja i pridržavanje svih zakonskih odredbi i propisa”, naveli su iz Petrola.

Upravo se čita:  Firma iz Novog Travnika otpušta 80 radnika, dobit će otpremnine

Kažu da objavljene informacije apsolutno nisu tačne te da čine ogromnu štetu ugledu kompanije Petrol BH Oil Company d.o.o.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo