Nedjelja, 24 rujna, 2023

Pogledajte što su učinili EU diplomati kad se ruski ministar javio na konferenciju

Preporučeno

– Uvjeravam vas da Rusija, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, predana svojim obvezama neširenja oružja za masovno uništenje – kazao je Lavrov

U Ženevi je bila konferencija UN-a o razoružanju, a u jednom trenutku na konferenciju se uključio i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji je pravdao invaziju na Ukrajinu tvrdeći da ta zemlja ima planove posjedovati svoje nuklearno oružje.

Na snimci koju je objavila francuska delegacija vidi se kako deseci dužnosnika napuštaju dvoranu u trenutku dok Lavrov započinje svoje obraćanje.

Upravo se čita:  Autobus sa turistima iz Bosne i Hercegovine stao na odmaralište, sedam osoba izgubilo svijest: Šta se događalo na jugu Francuske?

– Izlazak tijekom jutrošnje izjave ministra Lavrova je kako bismo pokazali našu potporu Ukrajini – objavili su.

Što je Lavrov pričao?

– Danas opasnosti koje režim Zelenskog predstavlja za susjedne zemlje i međunarodnu sigurnost općenito, značajno su se povećale nakon što su vlasti sa sjedištem u Kijevu započele opasne igre vezane uz planove za stjecanje vlastitog nuklearnog oružja – rekao je Lavrov i dodao:

Upravo se čita:  Počeo rat Armenije i Azerbejdžana u Nagorno – Karabahu

– Uvjeravam vas da Rusija, kao odgovorna članica međunarodne zajednice, predana svojim obvezama neširenja oružja za masovno uništenje, poduzima sve potrebne mjere kako bi spriječila pojavu nuklearnog oružja i srodnih tehnologija u Ukrajini.

– Za nas je neprihvatljivo da se, suprotno temeljnim odredbama NPT-a, američko nuklearno oružje još uvijek nalazi na teritoriju niza europskih zemalja. Krajnje je vrijeme da se američko nuklearno oružje vrati kući i da se pripadajuća infrastruktura u Europi potpuno demontira – rekao je ruski ministar.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo