Subota, 13 srpnja, 2024

Policija u Njemačkoj prilikom kontrole autobusa uhapsila 19-godišnju državljanku BiH

Preporučeno

Nakon saslušanja, ona je sprovedena u pritvorsku jedinicu. Pored krivičnog djela navedenog u evropskoj potjernici, protiv nje će biti podnesena i prijava zbog pokušaja ilegalnog ulaska u Njemačku.

Pripadnici njemačke pogranične policije uhapsili su 19-godišnju djevojku iz Bosne i Hercegovine dok su kontrolisali putnike autobusa koji je putovao iz Italije.

Naime, državljanka BiH je policajcima predočila samo isteklu boravišnu dozvolu u Italiji, gdje je navodno nastanjena, a kad su joj tražili pasoš, ona je pokazala pasoš BiH, koji nije bio validan.

Upravo se čita:  Ni brašno iz Evrope nije sigurno, hitno se povlači: Otkrivena bakterija koja proizvodi opasni shiga toksin

Daljom provjerom, policija je utvrdila da se djevojka nalazi na evropskoj potjernici zbog krivičnog djela “kompjuterska prevara”.

Ona je izvedena iz autobusa i privedena u najbližu lokalnu policijsku stanicu. Nakon saslušanja, ona je sprovedena u pritvorsku jedinicu. Pored krivičnog djela navedenog u evropskoj potjernici, protiv nje će biti podnesena i prijava zbog pokušaja ilegalnog ulaska u Njemačku.

Pročitajte više

Izdvajamo

Izdvajamo

Ovo je Željko iz Loznice koji će Mostarcu Adnanu donirati dio jetre

U najtežim životnim trenucima, stvaraju se najljepše ljudske priče. One koje vraćaju vjeru da ipak dolaze ljepša vremena. Vremena...

Još vijesti za vas