Nedjelja, 14 travnja, 2024

Pronađeni dijelovi olupine F-16 u Jadranskom moru

Preporučeno

Ronioci italijanske obalne straže koji tragaju za nestalim američkim borbenim avionom F-16 i njegovim pilotom usredotočili su potragu na vode gdje je ribarski brod uočio dijelove olupine za koje se vjeruje da pripadaju tom avionu, objavila je u utorak obalna straža. Te olupine su u popodnevnim satima izvučene iz vode, ali pilota još uvijek nema, piše Dnevni avaz.

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Dijelovi oplate pronađeni su u noći s ponedjeljka na utorak na površini sjevernog Jadrana, rekao je Saverio Ferrara ne precizirajući mjesto na kojem su pronađeni.Američke zračne snage priopćile su kako vjeruju da pronađeni ostaci pripadaju nestalom zrakoplovu za kojim od ponedjeljka navečer traga i Brodospasov brod ‘Brodospas moon’.Američki borbeni zrakoplov iz baze u Avianu bio je na vježbi zajedno s još tri letjelice, a nestao je s radara nedugo nakon što je pilot oko 20 sati javio kontroli leta da ima problema.
Dijelovi oplate pronađeni su u noći s ponedjeljka na utorak na površini sjevernog Jadrana, rekao je Saverio Ferrara ne precizirajući mjesto na kojem su pronađeni.

Američke zračne snage priopćile su kako vjeruju da pronađeni ostaci pripadaju nestalom avionu za kojim tragaju već dva dana.

Američki borbeni avion iz baze u Avianu bio je na vježbi zajedno s još tri letjelice, a nestao je s radara nedugo nakon što je pilot oko 20 sati javio kontroli leta da ima problema.

Uprkos naporima američkih i italijanskih spasilaca, nema nikakvog traga pilotu, a potraga se nastavlja, saopšteno je iz baze.

U potrazi učestvuju avioni koji su letjeli zajedno s njim i italijanska obalska straža.

U Avianu, sjeverno od Venecije, nalazi se velika američka vojna i vazduhoplovna baza.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sve je više onih sa “šest nula” na računu: Ovo je grad u BiH koji ima više od 150 milionera

Informacija koju je prije nekoliko mjeseci objavio BiznisInfo.ba, da u Živinicama ima više od 150 milionera, izazvala je pravu...

Još vijesti za vas