Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Raiffeisen banka se povlači iz Mađarske i Slovenije?

Preporučeno

Generalni direktor austrijske Raiffeisen banke, Karl Sevelda, izjavio je danas da će pokrenuti veliki program kresanja troškova, koji će obuhvatati i zatvaranje pojedinih ogranaka banke, javlja Routers.

raiffiesenTime će ova međunarodna bankarska grupacija pokušati da ostvari trocifrenu milionsku uštedu, i da poveća sopstveni nivo kapitala za 1,8 milijardi eura na srednji rok.

Sevelda, koji je u junu ove godine, poslije iznenađujuće ostavke Herberta Stepicha, stupio na funkciju generalnog direktora Raiffeisena, poručio je da su Mađarska i Slovenija među zemljama iz kojih bi se banka mogla povući kako bi umanjila rizike.

Direktor Raiffeisena je još jednom ponovio namjeru banke da smanji broj filijala na nekim “rizičnim” tržištima, a odluka o povlačenju iz Slovenije datira još od prošle godine.

S druge strane, prema riječima Sevelde, u Mađarskoj postoji neprestani politički pritisak na bankarski sektor, što je glavni razlog za povlačenje Raiffeisen baneke iz te zemlje.

(Agencije)

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Majka šokirala na sudu, prikazali slike izgladnjelog sina (12)

Na trodnevnom suđenju, koje je danas počelo pred regionalnim sudom u Kremsu, u Austriji, majka koja je zlostavljala 12-godišnjeg...

Još vijesti za vas