Nedjelja, 24 rujna, 2023

Sankcije Dodiku i Cvijanović teško pogodile i Košarca: A nema nikavih reakcija na ponašanje Džaferovića, Komšića, Turković i Alkalaja…!

Autor:ATV

Preporučeno

On je ocijenio “da odluka britanske Vlade liči na britansko-američku osvetu jedinoj zemlji u ovom dijelu svijeta i jedinom narodu koji iznad svega voli svoju slobodu i odbija da interese države i naroda podredi interesima drugih zemalja”.

Sankcije koje je Vlada Velike Britanije uvela predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku su politička odluka i napad na slobodu, samostalnost i suverenost, izjavio je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara BiH Staša Košarac.

Košarac je ocijenio “da sankcije predstavljaju političku glupost, budući da su uvedene onima čije su političke odluke u potpunosti u funkciji odbrane i zaštite Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava kao sastavnog dijela tog sporazuma”.

Upravo se čita:  Sprema se još jedna optužnica protiv Dodika!? "Histeričan je, pisao je Schmidtu iz straha"

Poručio je da članovi britanske Vlade i ambasador te zemlje u BiH pokažu član Ustava BiH kojeg su Dodik i Cvijanovićeva prekršili svojim aktivnostima i odlukama.

– Na drugoj strani imate svakodnevno kršenje Ustava BiH i nadležnosti Predsjedništva BiH na planu donošenja spoljopolitičkih odluka i nema nikavih reakcija na ponašanje Šefika Džaferovića, Željka Komšića, Bisere Turković i Svena Alkalaja samo zato što je očigledno kršenje Ustava BiH u funkciji ispunjavanja političkih zahtjeva i interesa jednog broja zemalja, naveo je Košarac.

On je, kako prenosi ATV, naglasio da bošnjačka politička većina, uz podršku zapadnih zvaničnika i opozicionih partija u Republici Srpskoj, nasilje nad Ustavom BiH vrši na svakom koraku i u svakoj zajedničkoj instituciji na nivou BiH.

Upravo se čita:  Kako pišu regionalni mediji: Dodik će proglasiti zakon kakav je uveo Putin

– Imate stalne protivustavne pokušaje ignorisanja prava na entitetski veto u Predstavničkom domu parlamenta BiH i nikom ništa. To je sramota za one koji donose odluke o sankcijama i to su odluke koje zaista podrivaju stabilnost i bezbjednost u BiH, rekao je Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a.

On je ocijenio “da odluka britanske Vlade liči na britansko-američku osvetu jedinoj zemlji u ovom dijelu svijeta i jedinom narodu koji iznad svega voli svoju slobodu i odbija da interese države i naroda podredi interesima drugih zemalja”.

Upravo se čita:  Žestok govor Komšića na Vlašiću: Ne dozvoljavam da misle da sam glupi Bosanac. Neću da razgovaram ni sa kim ko je prešao crvenu liniju

– Ovo je politička odluka koja predstavlja napad na našu slobodu da odlučujemo o našoj sudbini, na našu samostalnost i suverenost, na naše pravo da odlučujemo koga ćemo da biramo i izaberemo, na našu proklamovanu vojnu i političku neutralnost. Zato naš odgovor, odgovor institucija Republike Srpske, svih političkih stranaka koje u njima djeluju, svih zdravih i patriotski orijentisanih političkih snaga koje ne stoje iza sramnih odluka o sankcijama, treba da bude jedinstven, jasan i odlučan, istakao je Košarac.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo