Četvrtak, 23 svibnja, 2024

Sedam stvari koje ženama idu na živce

Preporučeno

Čovjek u životu treba najprije da ulaže u sebe, a potom u odnose sa drugim ljudima.

Taj proces traje tokom cijelog života, bilo da ste sami, bilo da dijelite vaše dane s nekim.

U toj situaciji davanje mora da bude obostrano, inače cijela stvar ne vodi nikuda.

Brak je zajednica u kojoj i žene i muškarci treba podjednako da se trude i dijele sve na dva dijela.

Međutim, savršen balans je uglavnom narušen, a ovoga puta pričamo o greškama koje u dugoj vezi ili braku rade isključivo muškarci.

brakKad ponudite da čuvate dijete

Dijete nije samo ženino, već podjednako i vaše. Kada se vi postavite tako kao da ćete joj dvočasovnim čuvanjem djeteta učiniti uslugu, žena poludi. Briga mora da bude raspoređena na dva dijela, jer je i ženi, baš kao i muškarcu, potrebno vrijeme isključivo za sebe.

Tvrdite da vam je život teži nego njoj

Djeca, posao, kuća, sa svim tim žena nekako žonglira uspješno. A kako? To ni sama ne zna. Međutim, nakon svega se pojavi muž koji priča priču kako je njegov posao najgori na svijetu i kako bi se vrlo rado mijenjao sa njom na nekoliko dana. Nakon toga žena može samo da iskipi. Lak posao ne postoji, a težina je isključivo u glavi onoga koji se žali.

Donesete joj kućni aparat kao poklon

Kutlače, varjače, pa makar i zlatne, neće oduševiti jednu ženu kojoj je preko glave domaćinstva. Time samo pokazujete da niste dovoljno razmišljali o njenim potrebama. Vaša voljena vapi za nečim što će joj olakšati dan pa bi bilo zgodno da joj muškarac priredi večeru za dvoje i pokloni joj neki komad nakita, lijep sat, ili nešto treće o čemu mašta već neko vrijeme.

Stalno prigovarate tokom jela

Trud kod ljudi mora uvijek da se poštuje, čak i onda kada rezultati nisu najsvjetliji. Samo time stavljate do znanja da vam je stalo do osobe sa kojom ste. Niko nije obavezan da radi išta, ali ako se žena nakon svega što je imala da uradi tokom dana još potpudi da spremi ručak, da muškarac ne bi morao da trči do obližnjeg fast fuda, onda prigovaranjima nema mjesta.

Kupujete odjeću bez isprobavanja

Iako su neke stvari manje bitne muškarcima i nemaju problem s tim da kupe majicu koja je za broj veća, žene su perfekcionisti kojima nekada treba da izađete u susret. Ukoliko žena već izdvaja vrijeme da pomogne svom čovjeku u odabiru savršenih komada odjeće, muž sve što treba da uradi je da stvari isproba, a ne da ih samo grabi sa vješalice i stavlja na kasu.

Naglas kažete da vam se ne dopada njena nova frizura

Promjena frizure je jako osjetljiva stvar za žene, naročito kada su dugo vremena čekale da skupe hrabrost da odu kod frizera. Međutim, kada muškarac nakon svega prizna ženi da mu se ne dopada frizura, sve što joj preostaje je da pobjesni. S druge strane, podrška će joj dobro doći.

Očekujete priznanje za usisavanje, pranje prozora…

Supružnici žive pod istim krovom i oboje su podjednako odgovorni za prašinu, prljavo kupatilo ili nered koji stoji već danima nasred kuće. Međutim, teorija da je sve to samo ženina obaveza, a nimalo muškarčeva nije pravilna postavka stvari. Treba podijeliti obaveze, jer čak i kada muškarac na sebe preuzme one manje teške, ženi čini jednu veliku uslugu i prije svega uštedu živaca i vremena. To je ljubav.

(Telegraf)

Izdvajamo

Izdvajamo

Promovirano 98 kadeta Granične policije BiH

Savjetnik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Mate Lončar obratio se danas uime predsjedateljice Vijeća ministara BiH Borjane Krišto u Mostaru...

Još vijesti za vas