Utorak, 27 veljače, 2024

Šta ako ste zaboravili novčanik, a već ste natočili gorivo?

Preporučeno

Revija HAK-a poslala je upit Ini u kojem ih je zanimalo što ako neko natoči gorivo i tek nakon toga shvati da je zaboravio ili ostavio novčanik i novac kod kuće.

Pitali su i koliko se često događa da neko napuni gorivo i pobjegne, kao što je to bio jučer slučaj u Kiseljaku o kojem smo pisali.

Ina poručuje da je kazna za bijeg veća od cijene natočenog goriva, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Upravo se čita:  Profesoru student na ispitu dao indeks sa dvije novčanice: "Kolega, neće vam ovo biti dovoljno da položite"

“Zaboravljena kartica ili novac je neugodna situacija za svakog kupca.

Iako takve situacije nisu svakodnevne, INA kao kompanija vodi računa o svojim kupcima te u takvim situacijama nastoji kroz dijalog s kupcem pronaći obostrano zadovoljavajuće rješenje kako bi račun bio podmiren, a kupac imao što manje neugodnosti.

Isto tako, na Ininim maloprodajnim mjestima posebnu pažnju posvećujemo sigurnosti. Sistem videonadzora, uz ostale mjere tehničke i mehaničke zaštite, implementiran je na Ininim lokacijama s ciljem zaštite objekta, radnika i posjetitelja.

Upravo se čita:  Profesoru student na ispitu dao indeks sa dvije novčanice: "Kolega, neće vam ovo biti dovoljno da položite"

U slučaju bilo kakve kriminalne radnje vrlo je lako utvrditi i brzo pokrenuti odgovarajuće postupke u saradnji s nadležnim institucijama te INA to i čini kada je to nužno.

Također, skrećemo pažnju kupcima da ne nasjedaju na dezinformacije koje se posljednjih mjeseci povremeno šire u javnosti, a u kojima se tvrdi da je moguće ne platiti utočeno gorivo, već samo manju kaznu za neplaćanje računa, jer takve tvrdnje nisu istinite”, kažu iz Ine, što sugeriše da je kazna veća nego račun za gorivo, piše Index.

Zanima li vas ovo?

Izdvajamo

Izdvajamo

Keramičari naplaćivali od 10 do 12 KM po kvadratu, sada mnogo skuplje

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina pratila...

Još vijesti za vas