Srijeda, 24 travnja, 2024

Tretman u solarijumu unakazio djevojčicu (15)

Preporučeno

Maloljetna Britanka zadobila je teške opekotine sunčajući se u lokalnom solarijumu. Nakon dva desetominutna tretmana kojima se podvrgla, na koži mlade djevojke su se pojavili čirevi.

djevojcica-solarij

Tretman uljepšavanja koji je platila 10 funti odveo je petnestogodišnjakinju u bolnicu gdje je lječena uslijed teških opekotina i otvorenih čireva. Dva dana poslije “kvarcanja”, na stomaku nesretne djevojčice pojavilo se crvenilo koje je ubrzo preraslo u čireve. Uspaničena porodica maloljetnicu je odvela u bolnicu, gdje je provela tri sedmice u zavojima. Nakon što je puštena na kućno liječenje, djevojka je izjavila da je bol bio nepodnošljiv:”na skali od 1 do 10, dala bih mu ocijenu 10″.
Već dovoljno potresna, ova priča je izazvala dalje kontraveze u Velikoj Britaniji, gdje je nedavno izglasan zakon o zabrani korištenja solarijuma od strane maloljetnih lica. Vlasnik salona u kome je djevojčica zadobila rane nije provjerio njena lična dokumenta i zbog toga mu slijedi paprena novčana kazna i zatvaranje radnje.

Po posljednjim statisktikama, devet od deset solarijuma koje mladi Britanci koriste kako bi dobili željeni preplanuli ten, ne zadovoljavaju zdravstvene standarde ove zemlje, kao ni Evropske Unije.

(Smedia)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Sretan kraj potrage: Pronađena Tijana koja je nestala u martu

Tijana Simić koja je 13. marta nestala na Karaburmi pronađena je, što je potvrdila njena sestra na društvenim mrežama....

Još vijesti za vas