Nedjelja, 24 rujna, 2023

U Srbiji ima onih koji drugačije misle / Vuletić: Da li bi Srbija bila bombardovana da nije bilo Vukovara, Srebrenice, Sarajeva…

Preporučeno

Gostujući u emisiji Crveni Karton, na TV Kurir, koju vodi i uređuje Svetislav Basara, kao glavnog krivca za NATO-ovo bombardovanje Srbije 1999. godine okrivljuje upravo Srbiju, tačnije njene vlasti iz 90-tih godina.

Iako se često čini da u Srbiji i vlast i opozicija misle isto kada su u pitanju ratovi iz 90-tih godina prošlog vijeka, koje je na ovim prostorima pokretao i gubio Slobodan Milošević, ipak postoje političari koji imaju dijametralno suprotna razmišljanja. Naime, narativ većine političara u Srbiji je da “Srbija nije kriva za ratove”i da “Srbija nije učestvovala u ratovima”.

Upravo se čita:  Tragedija potresla region: Nakon saobraćajne nesreće u automobilu izgorila braća od 12 i 19 godina

Međutim, Zoran Vuletić, predsjednik Izvršnog odbora Građanskog demokratskog foruma je “zabio prst u oko” svima koji podržavaju ovakav narativ. Gostujući u emisiji Crveni Karton, na TV Kurir, koju vodi i uređuje Svetislav Basara, kao glavnog krivca za NATO-ovo bombardovanje Srbije 1999. godine okrivljuje upravo Srbiju, tačnije njene vlasti iz 90-tih godina. Zanimljivo je da je drugi gost u ovoj emisiji bio jedan od trenutno najvećih desničara u Srbiji, lider pokreta Dveri, Boško Obradović.

Upravo se čita:  Identifikovane sve osobe koje su kopale tunel do Višeg suda u Podgorici: “Hvala gospođi koja je imala reumu”

U uvodnoj napomeni Vuletić je istakao kako osuđuje bombardovanje Srbije.

– Međutim, mi treba da napravimo analizu zašto smo mi bombardovani. Da li je rat počeo 1999. i završio se posle tri meseca? Ili je Srbija 10 godina pre toga radila ono što danas radi Putin i njegov režim u Ukrajini? Da li bismo mi bili bombardovani da nije bilo Vukovara, da nije bilo Srebrenice, da nije bilo Sarajevo, koje je bombardovano skoro četiri godine, da nije bilo Dubrovnika…?, kazao je Vuletić.

Upravo se čita:  U Njemačkoj se pale alarmi zbog masovnog naoružavanja Srbije: Svi trebaju biti zabrinuti

Međutim, pitanje je koliko ovakvi njegovi stavovi imaju podršku među stanovnicima Srbije. Odgovor na ovo pitanje biće poznat već za 15-tak dana, odnosno 3. aprila, kada se u Srbiji održavaju opći izbori.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo