Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Ukrajinci tvrde da su oslobodili važan grad: ‘Rusi ostaju bez zaliha za tri dana’

Preporučeno

Glavni štab oružanih snaga Ukrajine objavio je kako, prema dostupnim informacijama, ruske okupacijske snage u Ukrajini imaju zalihe municije i hrane za ne više od tri dana.

Ukrajinska vojska tvrdi da je oslobodila grad Makariv nedaleko od Kijeva.

Glavni štab ukrajinskih oružanih snaga Ukrajine tvrdi da su ruske snage potisnute iz grada koji se nalazi oko 60 kilometara zapadno od Kijeva.

Upravo se čita:  Sudi se Bosancu u Austriji: Od države uzeo 7.000 eura pa otišao na odmor

“Zahvaljujući herojstvu naših branitelja, ukrajinska zastava je podignuta iznad grada Makariva. Neprijatelj je odbačen”, objavili su na službenoj Facebook stranici.

Tu tvrdnju zasad nije moguće neovisno provjeriti. Informacija o oslobađanju Makariva dolazi tri dana nakon što je u ruskom minobacačkom napadu na Makariv ubijeno troje ljudi.

Glavni štab oružanih snaga Ukrajine objavio je kako, prema dostupnim informacijama, ruske okupacijske snage u Ukrajini imaju zalihe municije i hrane za ne više od tri dana.

Upravo se čita:  Šokirali se kada su ga zaustavili - Njemačka policija iz saobraćaja isključila autobus iz Bosne i Hercegovine: "Bio je tempirana bomba"

“Slična situacija je s gorivom, koje Rusi dostavljaju putem cisterni”, navodi se u izvještaju ukrajinske vojske.

“Okupatori nisu uspjeli organizirati naftovod kojim bi dopremili gorivo svojim snagama”, stoji u novom izvještaju, prenosi Index.hr.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Miholjsko ljeto: Evo do kad će biti stabilno i natprosječno toplo

Do 13. oktobra u Bosni i Hercegovini očekuje se stabilno vrijeme, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. Prostrano polje...

Možda vas zanima i ovo