Nedjelja, 24 rujna, 2023

Vozači, vozite oprezno: Na području BiH instalirana 63 nova radara

Preporučeno

Glavni inspektor u Јedinici za sigurnost saobraćaja Uprave policije MUP-a RS Danko Tunić jutros je pojasnio da će se sankcionisati istek registacije, ali i nenošenje kacige kod biciklista.

Portal Radiosarajevo.ba je prošle sedmice objavio informaciju da će na području Istočnog Sarajeva te opštinama Han Pijesak i Rogatica uskoro će biti postavljeno devet novih stacioniranih radara.

Informaciju je za naš portal potvrdila Vesna Stokanović, glasnogovornica Policijske uprave Istočno Sarajevo, koja je naglasila da su već neki od radara postavljeni na području Vraca, ali da još nisu pušteni u funkciju.

Upravo se čita:  Preživjeli smo tri najtoplija mjeseca u historiji, a novi problemi dolaze

“Primarni cilj stacioniranih radara je kontrola brzine, ali sankcinisat će se i ostali prekršaji”, dodala je Stokanović za naš portal.

Glavni inspektor u Јedinici za sigurnost saobraćaja Uprave policije MUP-a RS Danko Tunić jutros je pojasnio da će se sankcionisati istek registacije, ali i nenošenje kacige kod biciklista.

“Vidno polje radara je 20 do 30 metara od stuba”, istakao je Tunić.

Upravo se čita:  Dopremijer Mijatović sa predstavnicama Svjetske banke

On je naveo da je MUP RS u prethodnom periodu nabavio 100 stacioniranih radara i deset mobilnih.

“Instalirano je 25 na području PU Banja Luka, 12 u PU Bijeljina, osam na području PU Istočno Sarajevo, sedam u PU Trebinje, šest na području PU Gradiška, kao i pet na području PU Mrkonjić Grad”, dodao je Tunić.

Istakao je da će još 12 radara biti instalirano na području PU Doboj, osam u PU Zvornik i šest u PU Foča.

Upravo se čita:  Od danas na snazi: Registracija vozila poskupljuje i do 400 maraka

“Do sada je u rad pušteno deset radara na području grada Banja Luka i pet na području opštine Laktaši. Svi podaci se arhiviraju u server MUP-a RS”, naglasio je Tunić.

Tunić je istakao da je osnovni cilj smanjiti broj saobraćajnih nesreća.

“Najčešće uzrok saobraćajnih nesreća je neprilagođena brzina”, rekao je Tunić, piše RTRS.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo