Nedjelja, 24 rujna, 2023

Vučić ima strah od današnjeg dana: Vidio sam podatke od obavještajne službe, Mariupolj će pasti

Preporučeno

Vučić je izrazio nadu da neće doći do širenja sukoba među svjetskim slilama, ali da svakoga dana stižu sve teže i gore vijesti.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji Signali. Između ostalog, Vučić se dotakao i ruske invazije na Ukrajinu.

– Večeras sam vidio podatke koje dobijam od naše obaveštajne službe, jer ne vjerujem u propagandu. Očekujte u kratkom periodu sudar velikih sila, jer će ruske sile zauzeti Mariupolj. Kada mislimo da je najgore prošlo, stignu još gore vijesti, rekao je Vučić.

Upravo se čita:  Incident na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske: Hrvatski specijalci prijavili pucanje

On je dodao da je vidio podatke sa ratišta i da ne sluša propagandu, već čita samo provjerene informacije.

Izrazio je nadu da neće doći do širenja sukoba među svjetskim slilama, ali da svakoga dana stižu sve teže i gore vijesti.

– Imam strah od sutrašnjeg dana (danas – op.a.) i zaključaka NATO. Nadam se da će se sačuvati mir, rekao je Vučić za i napomenuo da je Jens Stoltenberg večeras dao dobru izjavu (da NATO ima obavezu da osigura da rat ne eskalira van Ukrajine i postane konflikt između NATO i Rusije.)

Upravo se čita:  Skupljali im novac za životnu operaciju, oni kupili Golf 7

On je rekao i da ne želi nikoga da plaši, ali ukazuje da je cijena nafte bila 80 dolara po barelu, a danas već 122 za samo 25 dana sukoba.

On je ukazao da se tek mogu očekivati negativni efekti zbog uvođenja plaćanja gasa u rubljama.

– Mnogo je teških pitanja, naveo je Vučić i dodao da ni Srbija, a ni Mađarska, ni Bugarska neće plaćati u rubljama, rekao je on u razgovoru za RTV.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na pet graničnih prelaza

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne...

Možda vas zanima i ovo