Nedjelja, 1 listopada, 2023

Zastave Srbije, uniforme, kalašnjikovi, snajperi na zgradama: U Istočnom Sarajevu se obilježava neustavni “dan RS-a”

Preporučeno

U RS-u je neradni dan, ugostiteljski i drugi objekti su zatvoreni, kao i veći broj ulica. Na stambenim objektima istaknute su zastave RS-a i Srbije.

U Istočnom Sarajevu danas se obilježava “dan RS-a” kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine u dva navrata proglasio neustavnim.

U 14 sati planiran je takozvani svečani defile oko 2.500 učesnika, među kojima najviše pripadnika MUP-a RS-a te ekipe Civilne zaštite RS-a, predstavnici veterana i drugih javnih i nevladinih organizacija. Učešće su najavili i članovi ogranka ruskog moto-kluba “Noćni vukovi”, uz dolazak “Noćnih vukova” i iz drugih zemalja među kojima i iz Rusije.

Upravo se čita:  Vukanović se oženio pod zastavama susjedne Srbije: Oglasio se nakon svadbe

Mnoge ulice prema Istočnom Sarajevu zatvorene su za saobraćaj, a povećano je prisustvo policijskih snaga, na krovovima zgrada prisutni su snajperi, javlja Balkan News.

U RS-u je neradni dan, ugostiteljski i drugi objekti su zatvoreni, kao i veći broj ulica. Na stambenim objektima istaknute su zastave RS-a i Srbije.

Foto: Balkan News

Vlasti RS-a proslavljaju 9. januar kao dan tog entiteta uprkos presudama Ustavnog suda BiH koji je obilježavanje tog datuma proglasio neustavnim jer se njime diskriminišu Bošnjaci i Hrvati koji žive u RS-u.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Dvojica muškaraca pretukli 25-godišnju Amiru ispred “Binga”: Njena djeca sve to morala gledati

Još jedan nemili događaj dogodio se u Živinicama ispred TC Bingo u naselju Suha. Kako saznaje portal Crna-Hronika mlada...

Možda vas zanima i ovo