Petak, 29 rujna, 2023

Žena (74) iz BiH pokušala iznijeti 420 ‘Xanaxa’, granična policija je spriječila

Preporučeno

Žena je kontrolirana na izlasku iz BiH na letu za Memingen i nije posjedovala ljekarsku dokumentaciju, kao ni dokumentaciju o porijeklu lijekova.

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Aerodrom Tuzla u srijedu su otkrili 420 tableta “Xanax” koje u sebi sadrže psihotropne supstance.

Tablete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom pregleda osobnog prtljaga A.L. (1947.), državljanke Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, a kontrolirana je na izlasku iz BiH na letu za Memingen i nije posjedovala ljekarsku dokumentaciju, kao ni dokumentaciju o porijeklu lijekova.

Upravo se čita:  Mirza Hatić se oglasio iz bolnice: 'Ako neko misli da sa dva metka može na mene, teško'

U skladu sa Zakonom o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga, A.L. je procesuirana, dok su tablete privremeno oduzete. U toku je daljnji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Izetbegović jedini kandidat za predsjednika SDA, Mehmedović najavljuje: Znak da je Bakir konačno oteo stranku od članstva

Nakon što je Stranka demokratske akcije (SDA) odbila kandidaturu Šemsudina Mehmedovića za predsjednika, on se oglasio putem saopćenja koje...

Možda vas zanima i ovo