Utorak, 30 travnja, 2024

Barcelona ima lijepe planove za Sarajevo

Preporučeno

fcbarcelona-kamp-fb-main

Fudbalski velikan, nakon uspjeha prošle godine, odlučio je i 2014. organizirati kamp za mlade igrače u Sarajevu.

Nakon velikog uspjeha prošle godine, kada se na hiljade dječaka i djevojčica iz cijele Bosne i Hercegovine prijavilo na nogometni kamp velikana Barcelone u Sarajevu, iz katalonskog kluba su odlučili da će i ove godine napraviti ovaj kamp na stadionu Koševo.

„Ovogodišnji kamp bit će održan od 18. do 22. avgusta u Sarajevu i u njemu će moći učestvovati dječaci i djevojčice uzrasta od šest do 16 godina. Broj mjesta je ograničen“, kaže za Al Jazeeru Haris Fazlagić, marketing menadžer Barcelona kampa u Sarajevu.

Kao i prošle godine, treneri iz Barcine škole FCB Escola će biti zaduženi za treninge i realizaciju plana kampa, a asistirat će im stručnjaci iz regije koji imaju trenersku licencu iz Barcelone.

Za najbolje učesnike ovogodišnjeg kampa, predviđene su i nagrade, a i o tome će odluku donijeti treneri koji dođu iz Španije.

„Dvoje najboljih će dobiti šansu da borave sedam dana u Barcelonu, na Nou Campu, sa osiguranim prijevozom, smještajem, hranom i svakodnevnim treninzima u čuvenoj školi FCB Escola“, navodi Fazlagić.

Prošle godine je jedan od nagrađenih bio Hamza Tanjo.

„Ostvario sam svoj san, trenirao u čuvenoj školi i vidio cijeli prvi tim Barcelone. Treninzi su bili odlični i veoma interesantni. Puno toga sam naučio“, kaže ovaj dječak.

Fazlagić ističe kako je prošle godine prvi kamp bio svojevrsni test za organizatore u bosanskohercegovačkoj prijestolnici, no Sarajevo ga je uspješno položilo.

„Na kampu je boravio veliki broj učesnika i, nakon svih pozitivnih utisaka, Barcelona je odlučila staviti Sarajevo na svoju godišnju mapdu održavanja kampova. Sama činjenica da je oko 300 učesnika kampa bilo, a da je skoro isti broj bio na listi čekanja, dovoljno govori“, ističe on, te dodaje kako Barcelona ima „još lijepih planova koje želi realizirati“ u Sarajevu.

„Oni koji nisu dobili šansu prošle godine, imat će određeni prioritet pri prijavljivanju ove godine jer je broj učesnika limitiran.“

Kamp je baziran na cjelodnevnoj osnovi sa dva treninga dnevno, raznim animacijama, učenjem španskog jezika i druženjem sa trenerima.

Djeca koja se prijave i budu izabrani za kamp Barcelona u Sarajevu dobit će dva različita seta sportske opreme svjetskog proizvođača sportske opreme Nike (dresovi, šorcevi, štucne), fotografiju vlastite grupe sa kampa, FCB diplomu i DVD.

„S obzirom na to da se prošle godine prijavio veliki broj djece, te nije bilo dovoljno mjesta za sve, jer je broj učesnika ograničen, ovaj put odlučili smo krenuti nešto ranije s kampanjom kako bi svi imali prilike na vrijeme upoznati se sa radom Barcinog kampa“, ističu organizatori.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas