Utorak, 30 travnja, 2024

Karl Erjavec: Hrvatska izigrala Sloveniju u slučaju Ljubljanske banke

Preporučeno

Karl Erjavec
Karl Erjavec

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec smatra da je Hrvatska izigrala Sloveniju u slučaju prenesene devizne štednje Ljubljanske banke i ističe da Slovenija nikada ne bi potpisala Memorandum da je znala da će Hrvatska kasnije interpretirati da je zastoj sudskih procesa vremenski ograničen, prenosi u subotu Novi list.

Erjavec je u intervjuu za riječki Novi list, prvom za hrvatske medije, također istaknuo da Slovenija arbitražom o graničnom sporu u Piranskom zaljevu želi osigurati slobodan pristup otvorenom moru jer bi on u budućnosti možda na neki način mogao biti ograničen.

Upravo se čita:  Popustima privlačila klijente: Fatalna Sneža lažnu diplomu ovjerila kod notara, pa dobila licencu, tri godine radila estetske zahvate dok nije uhvaćena

Erjavec ne misli da se Hrvatska sada osvećuje zbog slovenske blokade hrvatskog pristupa EU-u.

“Nije bilo nikakve blokade i Hrvatska je pravodobno ušla u EU. I da nije bilo Slovenije, Hrvatska ne bi prije ušla u EU, jer znamo da je imala problema i s Njemačkom, Nizozemskom itd.”, kazao je.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Ekselencijo, prepoznavši ulogu vaše uvažene zemlje kao Predsjedavajuće Vijećem sigurnosti u aprilu 2024., obraćam Vam se kao srpski član...

Još vijesti za vas