Subota, 11 svibnja, 2024

Sjeverna Koreja se smilovala Brazilu u finalu i pobijedila sa 8-1

Preporučeno

BYX9NKd

Sjeverna Koreja očekivano je odbranila naslov prvaka svijeta u fudbal svladavši Brazil s 8-1 u finalu na Maracani. Pobjeda je mogla biti i uvjerljivija, ali su šampioni prestali pucati prema golu domaćina u 10. minuti kako bi mu dopustili da se od natjecanja časno oprosti.

Tako barem možemo zaključiti iz novog uratka zafrkanata koji su u subotu prevarili dobar dio svjetskih medija ‘izvještajem’ sjevernokorejske nacionalne televizije u kojemu je tada bilo rečeno da su reprezentativci bez prolivene kapi znoja prošli grupu.


Oko montaže su se potrudili i ovaj put, te su između ostalog prikazali razdragani narod na stadionu i ulicama, Kim Jong-una kako dočekuje reprezentativce na aerodromu, ali i kapitena momčadi kako pozira sa slavnim peharom.

Jedino su malo pretjerali s rezultatima, pa je tako ispalo da je Sjeverna Koreja turnir zaključila s gol razlikom 33:2 što je, naravno, suluda tvrdnja jer svi znamo da je toj ekipi nemoguće zabiti dva pogotka na jednom turniru.

Izdvajamo

Izdvajamo

Srednje škole u HNK-u idu u generalni štrajk

Na sjednice Središnjeg odbora Sindikata srednjih škola HNK-a održanoj u petak donesena je Odluka o generalnom štrajku. “Naime, po Zakonu...

Još vijesti za vas