Subota, 4 svibnja, 2024

Prodavao građanima ‘domaći eurokrem’: Sastojke nalazio na deponiji

Preporučeno

Policija iz Vršca u Srbiji uhapsila je J. K. (50) iz ovog grada jer je proizvodio i prodavao eurokrem napravljen od čokolade sakupljene sa deponije fabrike Swisslion.

Eurokrem2Policija je kod J. K. pronašla 1.055 kilograma krema spremnog za prodaju. Poslije pretresa na nekoliko lokacija pronađeno je više od tone čokolade sa otpada spremne za prodaju, a još nije poznato koliko je J. K. do sada uspio da proda, objavio je Blic.

Upravo se čita:  U Beogradu se obratila optuženom ratnom zločincu: Odveo si mi oca pred očima

“Osumnjičeni je sakupljao džakove sa čokoladnim otpadom koji se baca na fabričku deponiju, a kasnije u kućnoj radinosti i nehigijenskim uslovima smrzavanjem i otapanjem odvajao plastiku, najlone i ostali otpad od bačene čokolade. Potom je od čokoladnog dijela pravio krem i pakovao ga u kantice, pa prodavao po znatno nižoj cijeni od one u radnjama.

Prilikom prodaje J. K. je govorio da ima vezu u fabrici koja mu krem nabavlja ispod ruke, kako kupcima ne bi bila sumnjiva niska cijena”, kazao je neimenovani izvor.

Upravo se čita:  Dvoje maloljetne djece ostalo bez majke: Ovo je žena koja je preminula nakon što ju je ljekar pustio na kućno liječenje

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Biće gužve: U FBiH danas počinje isplata uvećanih penzija,”leći” će i razlika za prva tri mjeseca

U skladu s odlukom Upravnog odbora FZ MIO/PIO, o konačnom iznosu redovnog usklađivanja od 6,55 posto, najniža penzija za...

Još vijesti za vas