Utorak, 30 travnja, 2024

Cerić: Niko nema monopol na antifašizam, kao ni na Tita

Preporučeno

news-2009-drceric_jajce3_150432168Nakon Bobovca i Mila kod Visokog, dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine predizborni skup održao je i u Jajcu, u Muzeju AVNOJ-a, prenosi bh. novinska agencija Patria.

– Mnogi će reći da ja samo šokiram, e pa evo onda još jedan šok. Mnogi me, kao bivšeg reisa sigurno nisu mogli ni zamisliti ispod biste Josipa Broza Tita i da se obraćam sa govornice sa koje se i on obraćao – rekao je dr. Cerić obraćajući se prisutnima sa govornice sa koje su se obraćali i vijećnici AVNOJ-a u Jajcu.

Upravo se čita:  Oštra poruka iz Neuma: Murphy pozvao političare da se ‘maknu s puta’ projektu južne interkonekcije

Baš sa tog mjesta, sa izvora bratstva, jedinstva i antifašizma, dr. Cerić je poručio da niko nema monopol na antifašizam, kao ni na Tita.

Cerić kandidat za člana Predsjedništva BiH: Moramo imati funkcionalnu državu– Bilo je dobrih stvari u bivšoj Jugoslaviji i smeta mi što neki sada monopoliziraju Tita i upotrebljavaju ga za lični interes, a imajući u vidu šta i kako rade, ne bi smjeli spominjati ni Tita ni antifašizam. Tito je bio nešto drugo… oni su nešto treće – naglasio je dr. Cerić.

Upravo se čita:  Pročitajte u cjelosti pismo Željke Cvijanović upućeno predsjedavajućoj Vijeća sigurnosti UN-a

Dodao je da tekovine i poruke AVNOJ-a vrijede i danas, posebno za one koji bi da dijele ili prisvajaju ovu zemlju.

– Našim dragim sugrađanima, Srbima i Hrvatima, ali i Jevrejima, Romima, Albancima i svima drugima poručujem da im pružam ruku saradnje i da dijelim njihovu zabrinutost za stanje u našem društvu. Pozivam ih da u duhu zajedništva uredimo državu na radost i sreću svakog čovjeka u ovoj našoj lijepoj zemlji. Želim uvjeriti sve ljude u Bosni i Hercegovini da mi je u duši svaki njen stanovnik, bez obzira na vjeru i naciju i da ću se zalagati da u našoj zemlji ne bude nijednog siromaha ni u Banjoj Luci, ni u Sarajevu, Tuzli, Foči, Mostaru, Grudama, Višegradu, Trebinju, Cazinu, Gacku, Brčkom, Orašju… jer naša zemlja je vrijedna naše ljubavi i međusobnog poštivanja i uvažavanja – zaključio je dr. Cerić.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas