Subota, 18 svibnja, 2024

Čović: Sporazumom se žele pojeftiniti nečije pozicije

Preporučeno

Dragan Čović (Foto: Arhiv)
Dragan Čović (Foto: Arhiv)

Sporazum koji su potpisali SDA, DF, SDS, PDP i NDP dio je strategije i priprema za razgovore o formiranju vlasti koji će uslijediti, a inicijatori ovog sporazuma željeli su pojeftiniti nečije pozicije, rekao je Dragan Čović, lider HDZ-a BiH. “Hoće li u tome uspjeti, iskreno ne vjerujem”, naglasio je Čović.

On je za “Dnevni avaz” rekao da će HDZ i dalje insistirati na legitimnosti i legalnosti svih naroda da vlast bude od istih stranaka i da se gradi odozdo prema gore.

Upravo se čita:  Dodik priznao: Vjerovatno ćemo se prijaviti na lokalne izbore, ali postoji i način da napravimo opstrukciju

Čović je najavio da će, najvjerovatnije, u subotu, 15. novembra, biti održan sastanak predstavnika HDZ-a i SDA.

Reagujući na stavove da bi zbog odbijanja ponude SDA, DF-a i Saveza za promjene mogao biti optužen za opstrukcije, Čović je naglasio da će HDZ BiH učiniti sve da u pet kantona napravi vlast, tako da zastoj u formiranju vlasti može praviti samo neko drugi.

Upravo se čita:  Ministar Helez: Ne bi bilo loše da se EUFOR-u ne produži mandat u BiH, jer bi došao NATO

“/Lider SNSD-a/ Milorad Dodik je rekao da će imati mandatara u Republici Srpskoj. Ako to sve bude tako, onda se bojim da su njima vezane ruke”, istakao je Čović.

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas