Nedjelja, 19 svibnja, 2024

Stotine Zeničana Praznik rada obilježilo na zeničkim Smetovima

Preporučeno

[wonderplugin_gallery id=”250″]

Unatoč jutarnjoj magli i dosta niskim temperaturama izazvanim nadmorskom visinom od 1.025 metara, nekoliko Zeničana je na Smetovima prenoćilo ili ipak došlo u ranim jutarnjim satima kako bi izbjegli gužvu i zauzeli najbolje mjesto.

Uz veselje te miris roštilja, mnogi su izletnici ovaj praznik dočekali u dobrom raspoloženju, a najmlađi su iskoristili vrijeme za igru na čistom zraku i zelenim površinama, dok su stariji osim uz roštilj, vrijeme provodili i u šetnji prostranim livadama i uživajući u čistom zraku.

Upravo se čita:  Crnogorski amandmani rezoluciji o Srebrenici: Dodatno potvrđeno da se ne želi etiketa postaviti jednom narodu

Iako nije bilo predviđeno, veliki je broj izletnika svoje automobile ostavio na zelenim površinam dok su rijetki oni koji su svoje automobile parkirali na zato propisano mjesto.

Zasigurno je da su Zeničani s velikom radošću dočekali ovaj praznik, većina njih i produženi vikend kako bi s prijateljima ili članovima porodice proveli dan na ugodnom vremenu sa nevjerovatnim pogledom na zeničku kotlinu i svoj grad.

Izdvajamo

Izdvajamo

Dodik priželjkuje “priključenje srpskog naroda Srbiji”: Bez toga nam nema budućnosti

Srpski narod u Srpskoj će biti izložen velikim pritiscima i nama nema budućnosti bez statusnog priključenja Srbiji, napisao je...

Još vijesti za vas