Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Porodična tragedija u Modričkom Lugu: Muškarac iz Gračanice ubio punicu i teško ranio suprugu

Preporučeno

Muškarac sa inicijalima A.B. (28) jučer je u Modričkom Lugu, opština Vukosavlje, nakon porodične svađe ubio iz vatrenog oružja žensku osobu sa inicijalima V.K. (53) i teško ranio drugu žensku osobu sa inicijalima M.B. (33), potvrdio je dežurni Okružnog tužilaštva Doboj Mladen Simić.

vukosavlje_ubistvo

Simić je izjavio da je V.K. preminula na mjestu pucnjave, dok je M.B. sa povredama opasnim po život prevezena u Klinički centar Banja Luka.

Upravo se čita:  Metalci i trgovci protestnim šetnjama u borbi za svoja prava: Kad će bolji život za radnike?

“Nakon počinjenih krivičnih djela osumnjičeni A.B. se udaljio sa mjesta događaja i dobrovoljno se predao policiji u Gračanici”, rekao je Simić.

Simić je istakao da je uviđaj u toku i da će biti obavljena obdukcija tijela radi utvrđivanja uzroka smrti.

“Ubistvo je izvršeno najvjerovatnije pištoljem”, rekao je Simić i naglasio da se uzimaju tragovi, a bit će izvršena i potrebna vještačenja, prenosi Srna.

Upravo se čita:  Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Kako BN televizija nezvanično doznaje smrtno je stradala V.K. , koju je u njenoj kući pucnjem iz pištolja usmrtio zet A.K. iz Gračanice, naselje Pašalići. Pretpostavlja se da je jedan od dva ispaljena hica teško povrijedio E.B. ,kćerku V.K. i suprugu od A.K. , koja se prije šest dana sa kćerkom vratila majci u Vukosavlje.

Upravo se čita:  Milijardu eura ipak nije propalo? Usvojena lista reformi u Bosni i Hercegovini

Zdravstveno stanje E.K. je kritično i trenutno se nalazi u Kliničko bolničkom centru Banja Luka. E. K. i A. K. imaju šestogodišnju kćerku, dok  E.K. iz prvog braka ima petnaestogodišnjeg sina, koji je živio sa bakom V.K.

Istraga o ovom slučaju je u toku i trebala bi dati odgovor šta je pravi uzrok porodične tragedije koja je uznemirila mještane Modričkog Luga.

(Bh-index)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas