Subota, 18 svibnja, 2024

Cormack: SAD nastavljaju podržavati BiH u borbi protiv trgovine ljudima

Preporučeno

Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, koji se obilježava 18. oktobra američka ambasadorica Maureen Cormack istakla je da borba protiv trgovine ljudima ostaje jedan od najvećih prioriteta SAD-a, i s tim ciljem, SAD nastavljaju pružati podršku BiH u njenim naporima da se bore protiv ovog užasnog zločina, piše bh. novinska agencija Patria.

Upravo se čita:  "Bila je to moja dužnost kao čovjeka i pripadnika OS BiH": Mladen je na putu na posao ugledao porodicu ispred zapaljenog auta, ono što je uradio čin je velike hrabrosti

– Svi znamo da je trgovina ljudima najraširenije kriminalno djelo u svijetu. Hiljade žena i djece širom svijeta su ugrožena. Prije pet godina borba protiv trgovine ljudima u BiH je dostigla svoj vrhunac da bi samo godinu poslije smanjio se obim ove borbe i postalo je jasno da BiH ne poduzima adekvatne mjere u borbi protiv trgovine ljudima. Srećom, mnogi vladini i nevladini akteri nisu odustali i nisu dozvolili da BiH nazaduje – kazala je ambasadorica Cormack.

Upravo se čita:  Poznato odakle su pljačkaši koji su ukrali dva miliona KM u Banjoj Luci: "Tražimo ih desetoricu"

Danas je tim povodom otvorena izložba u Kulturnom školskom centru „Sv. Josip“ u Sarajevu u organizaciji Ministarstva sigurnosti BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas