Subota, 18 svibnja, 2024

Novo o Enesu Omeragiću: Odrastao bez majke, komšije kažu da su ga se bojali

Preporučeno

Pored blokirane ceste u sarajevskom naselju Sokolje sinoć smo zatekli dvije komšinice Enesa Omeragića, ubice dvojice vojnika Oružanih snaga BiH. Jedna od njih kazala nam je da su se svi u komšiluku sklanjali od Omeragića, jer je bio poznat kao ovisnik o drogama.

U posljednjoj godini pustio je bradu, počeo nositi skraćene pantalone. Rano je ostao bez majke, koja je izvršila samoubistvo skokom u bunar, a njegov otac poslije se oženio i radi kao vozač autobusa u GRAS-u. Znam da je trebao ići u penziju, ali nije mu bio uplaćen staž. Otac mu je, inače, veoma fin čovjek, fin komšija, za razliku od njega. Također, ima brata i sestru – kazala je komšinica, prenosi “Avaz”.

Upravo se čita:  Anel Bećirović nije se izjasnio o krivici za ubistvo Emire Maslan: Sud konstatirao “nije kriv”

Druga komšinica ispričala nam je da se plašila Omeragića te da je prije nekoliko dana doživjela veliku neugodnost.

On me je pozdravio na ulici, a ja sam samo prošla, nakon čega je on krenuo ka meni i prijetio je da će me izudarati nogama. Na svu sreću, u blizini je bio moj otac, koji je uzeo metalnu šipku i nasrnuo na njega te ga je otjerao od mene. Inače, svi su se u mahali plašili njega – ispričala nam je vidno uznemirena komšinica, koja nije htjela da joj objavljujemo ime.

Upravo se čita:  Tragedija u BiH: Dizalica pala prilikom popravke kamiona, muškarac preminuo u Domu zdravlja

Kako nam je ispričao vlasnik lokalnog autoservisa, koji, naravno, nije htio da mu se otkrije identitet, Omeragić je često dolazio kod njega na servis svog automobila Golfa i uvijek je kod sebe imao značajne iznose novca. .

Izdvajamo

Izdvajamo

Načelnik opštine Istočna Ilidža uputio poruku vlastima RS: “Gospodo, doktori nam idu u ‘mrsko’ Sarajevo, ne u Njemačku”

Funkcioner SDS-a i načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović upozorio je da vlast i Komitet SNSD-a sve svoje kapitulacije...

Još vijesti za vas