Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Prvi sporazum o lizingu: Wizz Air nabavlja 11 Airbusovih aviona

Preporučeno

Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u regionu centralne i istočne Evrope, danas je potpisala svoj prvi sporazum o lizingu sa kineskom kompanijom CCB Financial Leasing za nabavku 11 Airbusovih aviona A321ceo1, što predstavlja Wizz Airov najveći sporazum o lizingu dosad.

Planirano je da avioni budu isporučeni Wizz Airu tokom 2016. i 2017. godine. “Uzbuđeni smo što počinjemo saradnju sa CCB Financial Leasingom i što je započinjemo baš najvećom porudžbinom u istoriji Wizz Aira”, rekao je Jozsef Varadi, generalni direktor Wizz Aira, dodajući da se ovim sporazumom unapređuje saradnja između Wizz Aira i kineske finansijske zajednice.

Upravo se čita:  Evropsko vijeće za pelet upozorilo na prevare kupaca u Bosni i Hercegovini

“Zadovoljstvo nam je da imamo Wizz Air kao našeg važnog klijenta i da smo sa njima potpisali ovaj značajan sporazum. Kao dio naše međunarodne strategije Kineske konstrukcione banke (China Construction Bank), CCB Financial Leasing će nastaviti da širi svoje pristustvo u svjetskom vazduhoplovnom tržištu preko svoje irske filijale”, rekao je Wang Qiang, predsjednik kompanije CCB Financial Leasing.

Sporazum je u skladu sa Wizz Airovim poslovnim modelom prema kome kompanija samostalno pregovara i sklapa sporazume za nove avione direktno sa Airbusom, a potom za taj posao pronalazi finansijera kroz lizing program. “Mi uvijek istražimo koji je najpovoljniji način da u isto vrijeme finansiramo naš novi avion i da ubiramo plodove naše osnovne djelatnosti”, rekao je Varadi, dodajući da je jedan od najvećih razloga za takvo postupanje i to što im omogućava da održe najmlađu flotu u Evropi i da na mnogo načina doprinesu putnicima kroz poboljšanja usluga.

Upravo se čita:  Poznati detalji: Wizz Air povećava broj letova iz Tuzle

Wizz Air je započeo sa uvođenjem aviona A32ceo koji imaju prostranije putničke kabine. Prvi avion je stigao 20. novembra, a osim njega naručena je još 26 aviona A321ceo koji bi trebalo da budu isporučeni tokom 2018. Devet će se priključiti floti u 2016. i doprinjet će povećanju broja letova iz veoma prometnih baza poput Budimpešte, Bukurešta i Varšave. Sa dodatkom A321ceo, koji je najveći avion uskog trupa čuvene A320 familije, Wizz Air je odgovorio na povećane zahtjeve za putovanjima u centralnoj i istočnoj Evropi, saopćeno je iz Wizz Aira.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas