Subota, 18 svibnja, 2024

Sastanak Zvizdić – Wigemark: Jako vidljiv put BiH ka EU

Preporučeno

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Lars Gunnar Wigemark, šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH održali su sastanak na kojem je zaključeno da će BiH nastaviti pozitivnu dinamiku izvržavanja obaveza prema EU.

Razgovarali su o aktivnostima Vijeća ministara BiH u vezi sa napretkom Bosne i Hercegovine u procesu evropskih integracija, o ispunjavanju ciljeva iz reformske agende i o dinamici za ispunjavanje obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Upravo se čita:  Sve više mladih porodica doseljava u ovaj bh. grad: Vrtić 90 KM i besplatan prevoz za učenike samo su neke od pogodnosti

Usaglasili su se da su koraci bitni za put BiH ka EU jako vidljivi, i kazali su da će u narednom periodu nastaviti postignutu pozitivnu dinamiku izvršavanja obaveza koje su postavljene pred BiH.

Zvizdić je istakao da je Vijeće ministara BiH u posljednja četiri mjeseca ispunilo više od 50 zacrtanih mjera iz reformske agende, te da je kredbilna provedba svih dokumenata dala prve reuzultate.

Upravo se čita:  Monitoring Istinomjera: Prva godina mandata Vlade FBiH

Zvidzić i Wigemark su razgovarali o mogućnostima što brže realizacije prilagodbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, navodi se u saopštenju, uz dodatak da je sastanku pristustvovao i Renzo Daviddi, zamjenik šefa delegacije EU u BiH.

Izdvajamo

Izdvajamo

Kako je Srebrenica ponovo vraćena na globalnu scenu?

Nakon što je u petak usaglašen konačni tekst Rezolucije o genocidu u Srebrenici, propali su svi mogući pokušaji da...

Još vijesti za vas