Subota, 18 svibnja, 2024

Crnadak: Nije bitan Milorad Dodik, važna je RS

Preporučeno

Ministar vanjskih poslova BiH i potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je danas da je RS važna i važnija od svakog pojedinca, pa i Milorada Dodika.

Crnadak je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da Dodik „nije bitan“, već RS.

Ističići da se nastavlja „Dodik šou“, Crnadak smatra da razlog „pobješnjenog Dodika“ to što su PDP i Savez za promjene „razbili određeni ekskluzivitet koji je Dodik napravio sa Srbijom, Rusijom, ali i Srpskom pravoslavnom crkvom“.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Vozio sam vozila i od 500.000 KM, vozio jahtu. Moj život niko neće mijenjati... Moraju shvatiti da sam ja original

On je kazao da i Srbija i Rusija jednako posmatraju i Dodika i zvaničnike Saveza za promjene.

Crnadak je ponovio da je korupcija u BiH veliki problem i da će nastaviti da na to upozorava.

-Novo Vijeće ministara BiH je odlučno da se konačno počne s borbom protiv kroupcije i ta volja je već demonstrirana. Nije mi jasno zašto se Milorad Dodik prepozna svaki put kada neko govori o borbi protiv kriminala i korupcije, rekao je Crnadak ističući da on u svojim razgovorima s stranim zvaičnicima ne vodi nikakvu kampanju protiv predsjednika RS-a.

Upravo se čita:  Cvijanović: Konaković urušava odnose s prijateljskim zemljama, MVP nije njegova “ćaćevina”

Uvjeren je da postoji istina da vlast u RS ima plan za obračun s opozicijom u tom entitetu.

Smatra i da je aktuelna vlast „pripremila određene pojedince koji su na sve spremni, kako bi za koji mjesec produžili vlast režima u RS“.

Govoreći o nedavnoj posjeti Velikoj Britaniji, rekao je da je to bila veoma važna posjeta jer je učvršćena podrška Velike Britanije na evropskom putu BiH.

Upravo se čita:  Dodik priznao: Vjerovatno ćemo se prijaviti na lokalne izbore, ali postoji i način da napravimo opstrukciju

Također, prenijeto je opredjeljenje BiH za provođenje neophodnih ekonomskih reformi, te borbu protiv korupcije, ali to ne može uspjeti ako svako ne bude radio svoj posao.

-Uloga entiteta i države mora biti precizno definisana, ponovio je Crnadak.

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas