Srijeda, 1 svibnja, 2024

U narednom periodu moguća nova zapošljavanja u PRETIS-u

Preporučeno

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjedavajući Općinskog vijeća Esad Piknjač razgovarali su danas s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Nerminom Džindićem o namjenskoj industriji i proširenju saradnje između Općine i tog ministarstva, te mogućnostima otvaranja novih radnih mjesta u PRETIS-ovim pogonima.

Smajić je rekao da koncept koji priprema to ministarstvo podrazumjeva vrlo ozbiljan i odgovoran pristup namjenskoj industriji, a PRETIS ima značajnu ulogu u svemu tome.

– Blagovremenim reakcijama i provođenjem postupaka predviđenih u tom konceptu do kraja godine bi trebalo doći do određene stabilizacije i poboljšanja stanja – dodao je Smajić.

Istakao je da se u narednom periodu, ukoliko budu provedene sve predviđene mjere, može očekivati i povećanje broja zaposlenih u PRETIS-u uz kvalitetan i blagovremeno isporučen proizvod, kao i zaradu koja će biti ostvarena, saopćeno je iz Općine Vogošća.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas