Subota, 18 svibnja, 2024

Kovač: Hrvatska će jačati suradnju sa BiH

Preporučeno

Hrvatski ministar vanjskih i evropskih poslova Miro Kovač poručio je u subotu kako će Vlada Republike Hrvatske potaknuti jačanje saradnje s BiH.

– Hrvatska želi s BiH graditi snažne prijateljske odnose. Upućeni smo jedni na druge i mi ćemo na toj povezanosti raditi vrlo aktivno – kazao je Kovač, koji je kao gost sudjelovao u obilježavanju 20. godišnjice od otvaranja Poslovne zone PC 96 u Vitezu.

Kovač je istakao kako će nova hrvatska vlada na novi način profilirati odnose s BiH, te je nevjerojatnim ocijenio da godinama nije bilo zajedničkih sjednica vlada dviju država.

Upravo se čita:  Konačno se oglasila firma u čijoj konzervi je navodno pronađen dio štakora: Izazvana je nesaglediva šteta našem ugledu

– Trebamo imati redovne sjednice dviju vlada kako bismo rješavali probleme koje imamo – poručio je Kovač.

Istaknuo je kako pomoć Hrvatima u BiH za Vladu Republike Hrvatske ostaje trajni cilj, ali da uloga Hrvatske nije djelovati umjesto Hrvata u BiH.

Prisutnima se obratio i član Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je ujedno bio i glavni pokrovitelj svečanosti obilježavanja 20. godišnjice od uspostave „Poslovne zone 96“ u Vitezu.

Upravo se čita:  S troje djece skočila u rijeku: Otkriveni jezivi detalji o Alminom braku

Istakao je kako je izgradnja Poslovne zone PC 96 u neizvjesnim poratnim godinama bila ravna čudu, a to su čudo ostvarili preduzetnici koji su vjerovali u opstanak Hrvata na području središnje Bosne.

– To je bio vrlo jasan odgovor i na izazove koje imamo danas – ocijenio je Čović, dodajući kako je otvaranjem ove poslovne zone otvorena perspektiva, ne samo za Hrvate, nego i za sve druge koji žive u centralnoj Bosni.

Upravo se čita:  Slučaj koji je potresao cijeli region: Ovuda je prošla Alma prije nego što se utopila sa troje djece

Poručio je kako u BiH treba stvoriti ambijent u kojemu će ljudi osjećati zemlju kao svoju, a to je, kako je kazao, ujedno put koji će BiH brže voditi ka Evropskoj uniji.

Izdvajamo

Izdvajamo

Za dvije sedmice ćemo opet vidjeti “crveno nebo iznad BiH”

Polarna svjetlost koja se prije nekoliko dana mogla vidjeti i na nebu iznad Bosne i Hercegovine ponovno će biti...

Još vijesti za vas