Srijeda, 1 svibnja, 2024

Čović: Susret s kancelarkom Merkel dolazi u idealno vrijeme

Preporučeno

Posjet članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Saveznoj Republici Njemačkoj i susret s kancelarkom Angelom Merkel bit će kruna naših vanjskopolitičkih aktivnosti prije početka ljetnih odmora i preuzimanja novih reformskih obveza – izjavio je za Fenu hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović.

Predsjedništvo BiH na jučerašnjoj sjednici prihvatilo je poziv kancelarke SR Njemačke Angele Merkel za sastanak u Berlinu 30. lipnja ove godine.

Upravo se čita:  Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: "Rata neće biti, možete mirno spavati"

Čović kaže da je taj posjet dugo dogovaran i da dolazi u „idealno vrijeme, da kao trojica članova Predsjedništva tijekom službenog posjeta Berlinu možemo odaslati poruku kada je u pitanju vođenje vanjske politike BiH“.

-Uvjeren sam da će se to poklopiti sa signalima koje očekujemo iz Bruxellesa. Do tada bi mi morali završiti sve ono što smo obećali prilikom predaje aplikacije za članstvo u EU i ja vjerujem da ćemo odmah iza toga dobiti upitnik te da će taj naš europski put biti ubrzan do te mjere da, kako je i planirano, iduće godine u sedmom ili osmom mjesecu dobijemo kandidacijski status – ističe Čović.

Upravo se čita:  Helez poručio Dodiku da se 'okani ćorava posla': Nema ništa od otcjepljenja, stradat će svi

On smatra da članovi Predsjedništva ovaj posjet i razgovor s kancelarkom Merkel trebaju iskoristiti i kako bi definirali poziciju BiH na međunarodnoj političkoj sceni.

-Velika je to odgovornost i značaj same činjenica da pričamo o svim pitanjima koje stoje pred BiH kao središtem stabilnosti jugoistočne Europe. Mi u BiH ne smijemo potcijeniti tu ulogu niti je se odricati – poručio je Čović u izjavi za Fenu.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas