Srijeda, 1 svibnja, 2024

PDP: Tešanović u Sarajevu, a SNSD tvrdi da je tamo “opasno” za političare iz RS-a

Preporučeno

Jučerašnji odlazak potpredsjednice Vlade RS i potpredsjednice SNSD-a Nade Tešanović u Sarajevo je najnoviji dokaz da SNSD nastavlja da ismijava narod Republike Srpske i da smatra da s njim može raditi šta hoće – ocijenila je Partija demokratskog progresa (PDP).

nada-tesanovic– Isti dan kada je cjelokupna javnost, s pravom, osudila incident u zgradi Parlamentarne skupštine BiH i kada je premijer RS Željka Cvijanović izjavila da u Sarajevu nije bezbjedno za političare iz Republike Srpske, SNSD je poslao svog potpredsjednika u Sarajevo da otvori izložbu i to zajedno sa onima koji su direktno podržavali organizatore protesta u Sarajevu – ističe se u saopćenju.

Upravo se čita:  Poznati detalji akcije "Piramida": Slobode lišeno 14 osoba

S obzirom na visoku poziciju i u Vladi RS i u SNSD-u, nema dileme da je, kako navode, ministrica Tešanović otišla u Sarajevo uz saglasnost predsjednika Republike Srpske i predsjednice Vlade RS.

– Upravo zbog ove činjenice pozivamo predsjednika RS, predsjednika Vlade RS i predsjednika Narodne skupštine RS da prestanu s izluđivanjem naroda i da javno saopće šta je zvaničan stav rukovodstva Republike Srpske: da je u Sarajevu opasno za političare iz Republike Srpske ili da je sve potpuno bezbjedno i da izabrani zvaničnici iz Republike Srpske mogu, nasmijano i opušteno poput gospođe Tešanović, da putuju i rade u Sarajevu – naglašava PDP.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

(Fena)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas