Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Trostruki ubica iz Srbije uhapšen u Brodu sa lažnim pasošem BiH

Preporučeno

Branislav Sekulović, osumnjičen za trostruko ubistvo u Srbiji, koji se skoro deceniju uspješno skrivao od policijskih organa, uhapšen je prilikom pokušaja ulaska u BiH iz Hrvatske. Sekulović je uhapšen u subotu navečer na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu, i to sa lažnim pasošem BiH, izdatim na ime Mario Trivan.

Mario Trivan je državljanin BiH, porijeklom iz Bosanske Gradiške, koji živi u Australiji.

“Upravo njegov identitet ukraden je 2013. godine, kada je druga osoba, na njegovo ime i prezime, dobila pasoš u Banjoj Luci, u prostorijama MUP-u RS-a. Za krađu ovog identiteta saznalo se prije dva mjeseca, te je tada pasoš izdat na ime Mario Trivan stavljen u sve policijske baze. Sve do subote niko sa ovim pasošem nije prelazio granicu”, navodi se u tekstu “Žurnala”.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Hapšenje je uslijedilo sinoć, prilikom kontrole putnika u autobusu na graničnom prelazu u Bosanskom Brodu, kada je utvrđeno da muškarac posjeduje sumnjiv pasoš.

Poslije toga su njegovi otisci stavljeni u bazu podataka Interpola i došlo se do saznanja da je Mario Trivan ustvari Branislav Sekulović.

Iz lažnog pasoša, kako je navedeno, vidljivo je da je on u prethodnom periodu boravio u Moldaviji, Ukrajini i Rusiji, a kod Sekulovića je pronađeno oko sedam hiljada maraka.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Za Branislavom Sekulovićem pravosuđe Srbije traga još od septembra 2007. godine. Tada je, kako navode mediji, Sekulović ubio trojicu pripadnika tzv. “voždovačkog klana”“.

Sekulović je, kao vlasnik firme “S kompanija”, ušao u poslovne aranžmane sa Darkom Živkovićem, Vladimirom Samardžićem i Dušanom Pejovićem, koji su bili u vezi sa beogradskim podzemljem.

Nakon što ih je prevario za određenu svotu novca, Sekulović ih je namamio u svoju kancelariju i ubio. Od tada mu se gubi svaki trag.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Prije ubistva, on je podigao veliki kredit u jednoj beogradskoj banci, a u njegovom policijskom dosijeu navedeno je učestvovao u nekoliko pucnjava, te da je automobilom pregazio pješaka.

Uprkos činjenici da je za njim raspisana poternica, Sekulović prije tri godine u Banjoj Luci uspijeva dobiti bh. pasoš i to na ime osobe koja godinama živi u Australiji.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas