Srijeda, 1 svibnja, 2024

Tražimo izolaciju Dodikovog režima, jer slavi zločince i njeguje fašizam

Preporučeno

Građanski savez (GS) smatra da je dodjela zahvalnica Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić, te posthumno Nikoli Koljeviću u NSRS nastavak politike njegovanja fašizma i zločina protiv čovječnosti i genocida, istakao je za TV1 član ove političke partije Emir Suljagić.

Mišljenja je da nije dovoljno samo osuditi ovaj čin, nego je potrebno i poduzeti konkretne korake kako bi se “režim koji slavi najveće zločine poslije Drugog svjetskog rata izolovao”.

Upravo se čita:  Puljić donio nove informacije iz UN-a: Ne nasjedajte na laži i propagandu

“Mi u GS ćemo, stoga, već sutra uputiti prijedlog pisma drugim građanskim strankama u BiH koje želimo poslati zajedno Američkom kongresu, Evropskom parlamentu, odnosno drugim institucijama u SAD i EU, a u kojem ćemo tražiti bojkot režima Milorada Dodika i njega lično i njegovih saradnika”, najavio je Suljagić.

Kako je istakao, ovo nije izolovan incident, nego sastavni dio programa koji je počeo sa referendumom o Danu RS.

Upravo se čita:  Aktuelni saziv Vlade FBiH proslavlja prvi rođendan: Nikšić i Isak s osmijehom rezali tortu

Podsjećamo, predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović dodijelio je juče u Banja Luci, povodom 25 godina rada NSRS, zahvalnice prvom predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću i potpredsjednicima Biljani Plavšić i posthumno Nikoli Koljeviću.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas