Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Cijeli život namirnice u frižider slažete pogrešno

Preporučeno

Prostor u frižideru ponekada se čini nemogućim za iskoristiti na pravilan način.

Novinari Business Insidera napravili su kratki videoklip u kojem su objasnili kako na najbolji mogući način poredati namirnice u frižideru i tako prostor iskoristiti na najbolji način.

Na gornju policu uvijek redajte proizvode sa određenim rokom trajanja i stabilnom temperaturom. Tu se prvenstveno misli na namirnice koje se koriste za doručak kao što su sir, voćni jogurti, mesne prerađevine.

Na srednju policu je najbolje posložiti kuhano meso i ostatke hrane koji se pakuju u male kutije.

Donja polica koja je ujedno i najhladnija neka vam bude rezervisana za sirovo meso, mlijeko u tetrapaku i jaja.

U pregrade koje se nalaze sa strane frižidera poredajte sokove, majonezu i konzervirane stvari dok je preporučljivo da se voće i povrće čuva u donjim ladicama kako bi zadržalo svježinu.

Za idealno funkcionisanje ovog rasporeda preporučljivo je temperaturu frižidera držati ispod 40 stepeni, dok se za temperaturu hladnjaka preporučuje 0 stepeni.

Također, izbjegavajte ostavljanje hljeba ili vina na vrh frižidera jer će se tako brzo pokvariti zbog toplote frižidera.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas