Srijeda, 1 svibnja, 2024

Rastrošni Francuzi platili igrača 30 miliona eura, da bi on igrao za drugu momčad

Preporučeno

Krychowiak je u subotu pokazao da mu nedostaje ritma i da će teško izboriti mjesto u prvom sastavu Parižana. Neobičan prizor mogli su vidjeti gledatelji u trening centru PSG-a u subotu. Taj prizor je Grzegorz Krychowiak, Poljak koji je na početku sezone doveden iz Seville za 30 milijuna eura, a sada igra za drugu momčad francuskog prvaka.

Njegova momčad s 2:1 pobijedila je ekipu amatera Bergerac. Poljak ima veliku želju spreman dočekati reprezentativne nastupe, ali i vratiti se u prvu postavu PSG-a. U Poljskoj, mnogi promatrači su zabrinuti za jednu od zvijezda svoje reprezentacije.

“Ljudi se nadaju da će otići. Ne vidimo tu igrača koji je vođa naše reprezentacije i koji je tako dobro igrao za Sevillu. Očito ga nitko u momčadi ne voli te se zato i ne poteže pitanje oko njegovih nastupa za klub”, rekao je Zimkowski Bartosz, novinar Wirtualne Polske za Goal.

Krychowiak je zadnji nastup za PSG upisao 21. prosinca kada je njegova momčad s 5:0 svladala Lorient. Njegov transfer dogovorio je Olivier Letang prije Emeryijevog dolaska, no Španjolac je taj transfer odobrio.

“Sve je stvar borbe u momčadi. Razgovorao sam s njim kao što to radim i s ostalim igračima, ali trenutno je u momčadi velika borba za pozicije. Tu je i Adrien Rabiot i jako je teška odluka, on mora biti spreman za igru kada nam zatreba i zato igra za drugu momčad u amaterskoj ligi”, izjavio je Emery.

U subotu, Poljak je pokazao da mu nedostaje ritma i gotovo je nemoguće zamisliti kako ponovno igra u prvoj momčadi. No njegova profesionalnost nikad nije dovedena u pitanje, on i dalje vrijedno trenira s prvom momčadi, a i odbio je transfer u Inter kako bi izborio mjesto u početnoj postavi Parižana.

U Ligue 1, samo je jednom počeo dvije utakmice za redom, ali čini se kako plaća svoju uključenost u poraze od Boredauxa i Guingampa prije Božića. Osim u porazu PSG-a od Monaca u kolovozu prošle godine, Poljak je sudjelovao u svim posrtajima svoje momčadi. Ako se ti porazi možda i mogu gledati kao kolektivno loša igra, u remiju PSG-a i Arsenala (2:2) u studenom, 27-godišnjak je odigrao daleko ispod razine svojih suigrača.

Na pitanje hoće li zbog svega nabrojanog Poljak na ljeto napustiti klub, Emery je odgovorio:

“Vidjet ćemo hoće li se situacija promijeniti, znat ćemo više na kraju sezone.”

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas