Nedjelja, 5 svibnja, 2024

Žele da budu Bosanci: Kopirali cirkus s terena Prve lige Federacije BiH

Preporučeno

U duelu 17. kola Superlige Srbije između Spartaka i Borca iz Čačka viđen je pravi cirkus, već viđen na terenima Prve lige Federacije. Igrači Borca bukvalno su “bojkotirali” igru nezadovoljni penalom za domaćina u 43. minutu i isključenjima dvojice svojih igrača u prvom poluvremenu.

Podsjetimo, prošlog mjeseca “protest su patentirali” igrači visočke Bosne koji su nezadovoljni sudijskim odlukama sjeli na travu u meču Prve lige Federacije BiH protiv Zvijezde u Gradačcu.

Prije dvije sedmice isto su napravili igrači bihaćkog Jedinstva na gostovanju u Kaknju.

Borac je poveo preko Jovanovića u 27. minutu, ali je Spartak izjednačio golom Savkovića iz pomenutog penala u 43. U međuvremenu su isključeni Marinković (direktan crveni) i Dupavac (drugi žuti).

Na startu drugog poluvremena igrači Borca su u znak protesta posjedali na zemlju leđima okrenuti golu, prenosi Tanjug.

Poslije desetak minuta kada su ustali i meč bio nastavljen, uglavnom su vršili opstrukciju igre i ispucavali loptu u aut, kad god su bili u mogućnosti, najviše golman Bajić koji je nekoliko puta ispucao loptu preko tribina.

Spartak je u takvoj situaciji postigao još dva gola, preko kapitena Vladimira Torbice u 53. i Aleksandra Radovanovića u 86. minutu, takođe s bijele tačke.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Odzvonilo onima koji ne žele raditi? FBiH želi razdvojiti one koji traže posao od onih koji su na birou radi osiguranja

Hoće li Federacija BiH kroz novo zakonsko rješenje uspjeti riješiti dugogodišnje pitanje i izazov razdvajanja aktivnih tražitelja posla s...

Još vijesti za vas