Subota, 27 travnja, 2024

Istraga svirepog ubistva poštara u Šijama kod Tešnja: Novac nađen, motiv još nepoznat

Preporučeno

Nusret Mehinović (58) poštar Pošte u Matuzićima najvjerovatnije nije ubijen iz koristoljublja. Naime, to je rezultat je preliminarne istrage tokom koje je utvrđeno da iz njegove poštanske torbe nije ukraden novac namijenjen za isplatu penzija.

sije-postarTokom obdukcije, koju je jučer obavio patolog Zdenko Cihlarž, ustanovljeno je da je Mehinović brutalno usmrćen oštrim predmetom. Prema riječima tužioca Adisa Husića, na glavi je pronađeno između 20-30 rana različite dubine, koje, najvjerovatnije, nisu nanesene sjekirom.

Upravo se čita:  Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Iako je u toku istrage saslušano nekoliko osoba koje bi se mogle dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom, još niko nije uhapšen.

Od neimenovanog izvora bliskog istrazi potvrđeno nam je da je u Mehinovićevoj poštarskoj torbi pronađena određena količina novca, a provjerama zaduženja, utvrđeno da iz torbe nije ništa otuđeno. S obzirom na to da se koristoljublje najvjerovatnije isključuje, policija još utvrđuje motiv ubistva poštara.

Upravo se čita:  Nesreća kod Srebrenika: Uništeno vozilo EUFOR-a

Podsjetimo, Nusret Mehinović je ubijen u noći sa srijede na četvrtak, u iznajmljenoj kući u Šijama na lokalitetu Ravne pored regionalnog puta Medakovo – Šije. Njegov leš pronašao je Safet Bajrić, a pretpostavlja se da je izmasakriran satarom.

U danima prije zločina Mehinović je dijelio penzije za oko 250 korisnika u Mravićima, u Doboj- Jugu i Šijama. Navodno nije uspio podjeliti nekoliko penzija, te je taj novac čuvao kod sebe u torbi. Pretpostavlja se da je kod sebe mogao imati najviše 2.000 maraka.

Upravo se čita:  Objavljeni detalji ubistva Banjalučanina na Manjači: Drvenom letvom Rodoljubu zadao više udaraca po glavi od kojih je preminuo

Mehinovićevim kolegama izgledalo je čudno jer se on u četvrtak nije pojavio na poslu, a kako nije odgovarao na telefonske pozive, zamolili su Safet Bajrić da ode do kuće u kojoj je živio. Po ulasku u kuću Bajrić je Nusretovo tijelo zatekao na kauču, pored upaljenog TV prijemnika.

(Oslobođenje)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Nastavljena akcija oduzimanja nelegalnog oružja: Kod Bosanske Gradiške pronađeno vojno naoružanje

U nastavku akcije "Kolibar" koja je usmjerena na oduzimanje ilegalnog oružja i naoružanja te eksplozivnih naprava, policijski službenici Ministarstva...

Još vijesti za vas