Utorak, 30 travnja, 2024

Vladimir Putin poslao poruku čelnicima Arapske lige

Preporučeno

Ruski predsjednik Vladimir Putin poručio je liderima Arapske lige da je Rusija spremna na saradnju i podršku u procesu rješavanja kriza u Siriji, Iraku i na Bliskom istoku.

Ured ruskog predsjednika iz Kremlja saopćio je da je Putin uputio poruku čelnicima Arapske lige koji prisustvuju na 29. Samitu te organizacije u Saudijskoj Arabiji.

Naglasivši da Bliski istok i Sjeverna Afrika prolaze kroz teško razdoblje, Putin je naveo da sukobi u Siriji, Iraku, Libiji i Jemenu svakodnevno odnose nove žrtve i da međunarodna zajednica mora koordinirano djelovati na rješavanju tih kriza.

Upravo se čita:  Državljani BiH u Njemačkoj ukrali bicikle vrijedne 120.000 eura: Uhvaćeni su, policija objavila kako su "radili"

“Rusija je spremna na saradnju s Arapskom ligom u uspostavi regionalne sigurnosti. U novonastaloj situaciji nakon poraza glavnih snaga ISIS-a možemo zajedničkim djelovanjem ubrzati rješavanje mnogih problema, uključujući i političke probleme u Siriji i Iraku“, navodi se u Putinovoj poruci.

Putin je također naglasio da se borba protiv terorizma mora nastaviti uz apsolutno poštivanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih arapskih država.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Mešalić: U Parlamentu FBiH vidimo obrise diktature, bliži se imenovanje Marina Vukoje

Hoće li amandman visokog predstavnika Christiana Schmidta na Ustav FBiH sutra stupiti na snagu? Koji su naredni potezi opozicije?...

Još vijesti za vas