Srijeda, 1 svibnja, 2024

U ponedjeljak nam stiže snijeg?

Preporučeno

U BiH se sljedeće sedmice prognozira jače naoblačenje i prodor hladne zračne mase

U Bosni se u subotu, 22. septembra, od sredine dana prognozira povećanje oblačnosti, što će u drugoj polovini dana uvjetovati umjereno do pretežno oblačno vrijeme i lokalno slabu kišu.

U Hercegovini sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 10 i 14, na jugu zemlje od 14 do 19 stepeni. Najviša dnevna većinom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Upravo se čita:  Od sutra se očekuje povećana frekvencija saobraćaja i gužve na granicama

U Bosni će u nedjelju, 23. septembra, biti više oblačnosti prije podne. U drugom dijelu dana bit će sunčanije. U Hercegovini sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni. Najviša dnevna većinom između 21 i 26, na jugu zemlje od 26 do 29 stepeni.

Upravo se čita:  Objavljena vremenska prognoza: Kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj?

U BiH se u ponedjeljak, 24. septembra, prognozira jače naoblačenje i prodor hladne zračne mase koji će u Bosni i Hercegovini uvjetovati kišu i pad temperature zraka. Na vrhovima planina se prognozira i snijeg. Vjetar umjeren i jak, sjevernog smjera. Prije podne se očekuje viša temperatura zraka. Minimalna jutarnja temperatura između 14 i 18, maksimalne uglavnom između 20 i 25 stepeni, prenosi Avaz.ba.

Upravo se čita:  Novi udar na kućne budžete: Cijela plaća za maturu

U drugoj polovini dana zahlađenje i temperatura zraka u naglom opadanju od 10 do 15 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Oglasio se Dodik, zasmetalo mu obraćanje Zlatka Lagumdžije na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o BiH

Hitna sjednica Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija po pitanju Bosne i Hercegovine održana je sinoć, na zahtjev Rusije. Obratili su...

Još vijesti za vas