Nedjelja, 28 travnja, 2024

Zašto je dobra ideja imati ljubimce dok su vaša djeca mala?

Preporučeno

Ljubimci često i pomažu svojim malim vlasnicima. Dobar su primjer za to psi uz koje su mnoga djeca prohodala!

Kućni ljubimci donose sreću i veselje u svako kućanstvo, a ubrzo se i povežu s nama do trenutka kad nas je teško razdvojiti. Slično je s mališanima: ljubimci i djeca najbolji su prijatelji. Mislite da nije dobro imati malu djecu i ljubimce? Dajte nam da vas razuvjerimo.

Osjećaj sigurnosti koje dijete dobiva kada je pored njega životinja s kojom je dulje vrijeme ne može se usporediti s roditeljskom, ali svakako stvara osjećaj topline i sreće.

Ilustracija, Foto: Pixabay

Samopouzdanje je jako bitno, a dijete će dobiti isto kada se počne brinuti o ljubimcu. Kada vidi da njegovi postupci imaju svrhu i daju rezultate, brzo će se „zagrijati“ za još.

Imunitet djece je dosta bitan. Bolji imunitet = manje bolesti. Životinje su poznate po tome što ne mogu biti sterilne i zbog toga jako često pomažu djeci da razviju otpornost na neke manje važne bakterije, što vodi to stečenog imuniteta i za jače stvari.

Ilustracija, Foto: Pixabay

Životinje maloj djeci pomažu i što se tiče emocionalnog razvoja, pružaju im utjehu i uče ih odgovornosti.

Kućni ljubimci često i pomažu svojim malim vlasnicima. Dobar su primjer za to psi uz koje su mnoga djeca prohodala!

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Da li postoji način da potrošači u BiH izbjegnu poskupljenje struje

Elektroprivreda BiH, koja snabdijeva strujom oko 732.000 domaćinstava u ovom bh. entitetu, prije dvadeset dana je predložila podjelu potrošača...

Još vijesti za vas