Nedjelja, 28 travnja, 2024

Emir Kusturica dobio posao u kabinetu Milorada Dodika

Preporučeno

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ispunio je obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine te je u svom kabinetu kao savjetnika zaposlio režisera Emira Kusturicu.

Kusturica je tako ostvario pravo da iz džepova građana Bosne i Hercegovine, u skladu sa zakonom, mjesečno prima oko 2.100 KM.

Inače, u kabinetu predsjedavajućeg Predsjdnišva BiH Milorada Dodika zaposleno je ukupno 11 savjetnika i jedan šef kabineta.

Upravo se čita:  Poznati detalji akcije "Piramida": Slobode lišeno 14 osoba

Osim Kusturice Dodika savjetuju i Dragoljub Reljić (savjetnik za ustavno-pravna pitanja), Ana Trišić Babić (savjetnica za vanjsku politiku), Pero Simić (savjetnik za informisanje), Dragan Vuković (savjetnik za sigurnosnu politiku), Radovan Kovačević (savjetnik za unutrašnju politiku) i Radomir Božić (savjetnik za ekonomska pitanja).

Kao savjetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savjetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.

Upravo se čita:  Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH za šefa kabineta postavio je Danijela Dragičevića.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas