Utorak, 30 travnja, 2024

Stanivuković na sjednicu Narodne skupštine došao biciklom: Ovo ne treba da buda neka senzacija

Preporučeno

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije je 2002. godine pokrenula kampanju „Evropska sedmica mobilnosti“ koja se organizuje svake godine, a aktivnosti se završavaju 22. septembra obilježavanjem „Svjetskog dana bez automobila“.

Povodom Evropske sedmice mobilnosti narodni poslanik PDP Draško Stanivuković danas je na sjednicu došao biciklom, a namjerava da sličnim prevoznim sredstvima dolazi tokom cijele sedmice.

Upravo se čita:  Vučić odgovorio na Dodikov zahtjev da podrži “razilaženje” RS sa BiH

– Ovo ne treba da buda neka senzacija, nego jedna potpuno normalna aktivnost. Došao sam na biciklu, a ne na dinosaursu. Sedmica je mobilnosti pa je važno dodatno skrenuti pažnju drugim vidovima kretanja i promociji zdravog načina života što je između ostalog i cilj našeg Programa za Novu Banjaluku – rekao je Stanivuković.

Upravo se čita:  Ramo Isak: Stanje na terenu nije dobro

Generalna direkcija za životnu sredinu Evropske komisije je 2002. godine pokrenula kampanju „Evropska sedmica mobilnosti“ koja se organizuje svake godine, a aktivnosti se završavaju 22. septembra obilježavanjem „Svjetskog dana bez automobila“. Kampanja učesnicima daje mogućnost da istraže ulogu gradskih ulica i da eksperimentišu sa praktičnim riješenjima pri suočavanju sa urbanim izazovima kao što je zagađenje vazduha.
U ovogodišnjoj akciji, učestvuje preko 2.800 gradova iz 48 zemalja.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Enis Bešlagić otvorio dušu o odnosu sa djecom: ‘Da sam bio kući, sada ne bi bila ovakva’

Enis Bešlagić mnogima je omiljeni glumac, a iako je aktivan na društvenim mrežama, ne govori često o privatnom životu....

Još vijesti za vas