Nedjelja, 28 travnja, 2024

Evo kada u BiH stiže velika promjena vremena: Ima li snijega na vidiku?

Preporučeno

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnot. Dio prijepodneva lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niskih oblaka. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 28 stupnjeva.

Upravo se čita:  Pogledajte kako izgleda vježba Oružanih snaga BiH sa američkim vojnicima

Stanovnici Bosne i Hercegovine u lijepom vremenu uživat će do kraja tekuće i u većem dijelu naredne sedmice, piše u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za predstojeći period.

Tokom većeg dijela sljedeće sedmice ne očekuje se bitnija promjena vremenskih prilika. Jutra će biti nešto svježija, naručito u centralnoj Bosni i u planinskim područjima, saopćili su meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, prenosi N1.

Upravo se čita:  Od početka maja lakše do penzije u FBiH, četiri važna dokumenta više nisu potrebna
Foto: FHMZ

U poslijepodnevnim satima preovladavat će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U dane vikenda (02. i 03.11.) prema raspoloživim sinoptičkim kartama moguća je izraženija promjena vremena.

Prognozira se kiša i pljuskovi ali i pad dnevne temperature zraka. Jutarnje temperature između 3°C i 8°C a najviše dnevne u rasponu od 15 do 22°C, saopćili su meteorolozi.

Meteorolozi, pak, za predstojeće dvije sedmice nisu najavili sniježne padavine.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas