Nedjelja, 28 travnja, 2024

Nova hit-serija “Azra” od 20. novembra u programu Nove BH

Preporučeno

Turski glumci Alina Boz i Alp Navruz udružili su snage u novoj turskoj hit-seriji “Azra”, koja će zasigurno oduševiti gledatelje u Bosni i Hercegovini. Iako se poznaju od ranije, ovo im je prva zajednička saradnja i, kako kažu, njihova angažovanost na setu serije zavisi od interakcije, međusobnog razumijevanja i partnerove energije.

Radnja romantične drame počinje kad se Azri, koja u jednoj noći izgubi sve što posjeduje, i Dženku, koji dijeli sličnu sudbinu, ukrste putevi. Susreću se pod čudnim oklonostima, a kasnije i zbližavaju.

Azra, koju tumači lijepa Alina Boz kći je najpoznatijeg kebabdžije u Turskoj. Odrasla je okružena bogatstvom, no to joj ništa ne predstavlja. Život joj se nakon očeva bankrota i smrti u trenu promijeni, ali ona ostaje jaka. Borbena je i tvrdoglava i kad je riječ o stvarima u koje vjeruje i za koje je sigurna da su ispravne, istraje do kraja. I njeno prijateljstvo sa Dženkom počinje inatom i prepirkom.

Glumica Alina Boz za turske medije izjavila je da je dirnuo scenario serije: “Zaista sam se zaljubila u lik Azre, veoma je snažna, proživljava tešku životnu tragediju i izuzetno me dirnula njena borba. Umjesto da plače, bira borbu. Mislim da smo u tome vrlo slične.”

Alp za svoj lik Dženka Čelena ističe da nosi ranu iz prošlosti. Rodio se i odrastao u velikom bogatstvu i ne zna šta znači neimaština. U početku će izgledati kao razmaženi bogataš, a potom će njegova iskrenost i osjećanja prikovati gledatelje uz male ekrane.
Privatno, Alina i Alp u Turskoj uživaju status velikih zvijezda i oboje su vrlo traženi u svom poslu.

Alina je kao kći Ruskinje i turskog doseljenika iz Bugarske do sedme godine živjela u Rusiji, kada se zbog očeva posla porodica preselila u Istanbul. Tamo je pohađala satove plesa i pozorišta te se zaljubila u glumu. Za sebe ističe da je osjećajna, sramežljiva, ali i vrlo neodlučna.

Osim što je glumac, Alp je diplomirao na fakultetu u Yildizu, gdje je pohađao Odsjek za turski jezik i književnost. Prije nego što se počeo baviti glumom, zbog atraktivnog izgleda koji plijeni pažnju, radio je i kao model. U Turskoj ga nazivaju jednim od najatraktivnijih glumaca, a uspoređuju ga sa Burakom Özçivitom koji se proslavio ulogom Bali-bega u seriji “Sulejman Veličanstveni”.

Osim Aline i Alpa, u seriji “Azra” koja pažnju privlači koliko scenarijem toliko i jakom glumačkom postavom, pojavljuju se i imena poput: Seray Gözler, Dolunay Soysert, Cemre Gümeli, Buraka Tamdoğana, Gökçe Yanardağ, Ertuğrula Postoğlua, Ebru Aykaç i Batuhana Ekşija.

“Azra” je drama koja akcenat stavlja na važnost porodičnih veza, a kakve sve uzbudljive trenutke donosi, gledatelji Nove BH saznat će od 20. novembra, svakim danom od 19 sati.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas