Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Italijanski neurohirurg progovorio o stanju Michaela Schumachera

Preporučeno

Acciari smatra da Schumacher danas nije ni približan onom čovjeku koji je dominirao Formulom 1 između 1994. i 2004. godine.

Legenda Formule 1 Michael Schumacher se „vrlo promijenio i propao“, rekao je to italijanski neurohirurg šest godina nakon skijaške nesreće koju je doživio.

Schumacher je sada van dugotrajne kome, ali Nicola Acciari iz bolnice u Bologni, tvrdi da je sada on “vrlo drugačija osoba od onoga kakvim ga pamtimo na stazi”.

Acciari smatra da Schumacher danas nije ni približan onom čovjeku koji je dominirao Formulom 1 između 1994. i 2004. godine.

“Morate zamisliti osobu koja je vrlo drugačija od one koju pamtimo na stazi, s vrlo izmijenjenom i propadajućom organskom, mišićnom i koštanom strukturom”, rekao je Acciari za Diario Uno.

“Sve je to posljedica traume mozga koju je pretrpio”, istakao je.

Ova vijest o njegovom zdravstvenom stanju se pojavila samo nekoliko mjeseci nakon što je bivši menadžer u Ferrariju Jean Todt dao izjavu o Schumacherovom stanju nakon što ga je posjetio kako bi s njim gledao Grand Prix na televiziji.

“Uvijek sam oprezan s takvim izjavama, ali to je istina. Gledao sam trku zajedno s Michaelom Schumacherom u njegovom domu u Švicarskoj”, rekao je.

“Michael je u najboljim rukama i u njegovoj kući se dobro brinu o njemu. Ne odustaje i nastavlja borbu”, rekao je tada.

Međutim, Todt je priznao da, iako nije bio u vegetativnom stanju, Schumacher nije bio u stanju komunicirati kao ranije.

“Njegova se porodica bori svakodnevno i naravno da naše prijateljstvo ne može biti isto kao nekada, jer više nema iste komunikacije kao prije”, dodao je Todt.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas