Nedjelja, 28 travnja, 2024

Dodik pozvao sve predstavnike Srba u institucijama BiH da dođu po instrukcije

Preporučeno

Jučerašnji Dodikov susret s Nelsonom bio je očito neugodan s obzirom da je taj razgovor i saopćenje Američke ambasade nakon sastanka Dodik shvatio kao prijetnju.

Danas u 10 sati u Istočnom Sarajevu sastat će se predstavnici Srba koji participiraju u institucijama Bosne i Hercegovine.

U Administrativni centar Vlade Republike Srpske pozvani su svi oni koji se nalaze na pozicijama sa koji vrše bilo kakvo odlučivanje u državnim institucijama te predsjednici parlamentarnih stranaka u RS-u.

Upravo se čita:  Ramo, Rusmir i Arnel Isak u Srebrenicu išli s pet službenih automobila pod rotacijom

Očekuje se dolazak predsjednice RS-a Željke Cvijanović, predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije, predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, predsjednik SDS-a Mirko Šarović i drugih.

Kako Klix.ba saznaje poziv je uputio lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon jučerašnjeg sastanka koji je imao u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu sa američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu Dodik bi, prema nezvaničnim informacijama, trebao “podijeliti” instrukcije za daljnje djelovanje u skladu sa novonastalom političkom krizom u zemlji.

Upravo se čita:  Dodik iz Rusije poručuje: Situacija će se dramatično promijeniti poslije 2. maja. Mi ne želimo da sa Bošnjacima dijelimo vazduh

Jučerašnji Dodikov susret s Nelsonom bio je očito neugodan s obzirom da je taj razgovor i saopćenje Američke ambasade nakon sastanka Dodik shvatio kao prijetnju.

Imali smo konstruktivni sastanak i mislio sam da ćemo tako i nastaviti. Ali sada kada je izrečena prijetnja, to je već neka druga priča – rekao je Dodik.
Ranije je medijima poručio da je spreman na sve akcije koje policija i pravosudne institucije poduzmu lično protiv njega, ali da neće dozvoliti napade na RS. Jasno je da Dodik ovim riječima pokušava skrenuti pažnju sa svojih poteza na kolektivizam s obzirom da niko niti u jednom trenutku nije spomenuo da bi poduzimao ikakve korake protiv entiteta RS.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Bećirović se oglasio iz Egipta, slijede razgovori sa državnim vrhom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Denis Bećirović, otputovao je u službenu posjetu Egiptu. Bećirovića je na aerodromu u Kairu dočekao...

Još vijesti za vas